Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE. Scandal pe criteriile de internare în spital

UPDATE. Scandal pe criteriile de internare în spital

scris de C.P.
2 afisari

UPDATE 15,50.Contractul-cadru pentru 2011 va fi semnat de Ministerul Sănătăţii, dar fără criteriile de internare propuse de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat.

„Nu suntem împotriva criteriilor de internare, dar acestea trebuie să fie foarte bine stabilite, fără impact negativ asupra pacientului. Criteriile trebuie privite în contextul fiecărui caz în parte”, a precizat marţi subsecretarul de stat.

El a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat când au fost stabilite aceste criterii. Criteriile pentru internare de urgenţă erau stabilite prin ordin al ministrului încă din 2007 şi ele vor rămâne în vigoare.

————————————

Ministerul Sănătăţii a refuzat să semneze normele de aplicare ale contractului-cadru, trimis spre aprobare de CNAS, criteriile fiind extrem de stricte.

internari_in_spital_scandalMinisterul Sănătăţii a anunţat marţi că nu este de acord cu criteriile propuse de CNAS, criterii ce ar trebui să intre în vigoare de la 1 iunie. Există însă o problemă. Normele proiectului Casei, printre care se află şi cele referitoare la internări, ar trebui ca astăzi (marţi n.r.)  să fie publicate în Monitorul Oficial. Altfel, de miercuri, sistemul sanitar riscă să intre în blocaj, pentru că nu poate să mai primească finanţare, informează Realitatea.net. O variantă ar fi ca aceste norme să fie trimise la Monitorul Oficial fără criteriile de internare.

Pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă sunt printre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.

Noul proiect al CNAS privind internările în spital vine în sprijinul pacienţilor grav bolnavi, dă asigurări preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.  Potrivit acestui proiect bolnavii trebuie să îşi piardă subit cunoştinţa sau să aibă febră mai multe zile pentru a fi internat.

Vezi aici cum mori cu zile

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult