Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Scandal. Un diplomat român a dat ţeapă în Nigeria şi a fugit

Scandal. Un diplomat român a dat ţeapă în Nigeria şi a fugit

scris de M.I.
53 afisari

Diplomatul Mavrodin Eduard, angajat al ambasadei României din Abuja (Nigeria), a fugit după ce a fost implicat într-un scandal financiar; el a împrumutat, fără a returna, în septembrie 2009, suma iniţială de un milion de naire de la omul de afaceri nigerian Nicholas Uzor, scrie thenigerianvoice.com în ediţia de joi, citat de Agerpres.
Suma a fost împrumutată cu dobândă, cu promisiunea de o returna până la data de 31 decembrie 2009.  Diplomatul, care i-a lăsat omului de afaceri nigerian paşaportul său românesc drept garanţie, s-a angajat să-i plătească lui Uzor o dobândă lunară de 150.000 de naire, pentru cele 3 luni pentru care fusese luat împrumutul.  Cu toate acestea, Eduard, care a primit banii prin intermediul United Bank for Africa (UBA) şi Zenith Bank, nu a returnat nici împrumutul, nici dobânda convenite cu Uzor.
După plecarea clandestină a acestuia din Nigeria, cu un paşaport fals, Uzor i-a raportat problema ambasadorului român în Nigeria, printr-o scrisoare formală de sesizare, la 23 decembrie 2009. Deoarece ambasadorul nu a luat nicio măsură, victima şi-a contactat avocaţii, care i-au scris la rându-le ambasadorului român. Între timp, suma pe care românul o avea de returnat ajunsese la 1,9 milioane de naire.
S-a aflat ulterior că în loc să-i returneze lui Uzor suma la care se ajunsese sau măcar suma iniţială, ambasadorul român în Nigeria de la acea vreme, Marian Pârjol /în prezent consulul general al României la New York, n. red./, a luat înapoi de la acesta paşaportul românesc al diplomatului, rămas garanţie, sub pretextul că are nevoie de el pentu a facilita plata împrumutului.
Banii nu au fost însă returnaţi, iar suma totală de plată a urcat acum la 7,6 milioane de naire.  După ce a contactat fără succes şi Ministerul Afacerilor Externe, Uzor şi-a adus cazul în faţa presei. Bărbatul susţine că dacă nici după această acţiune nu se va întâmpla nimic, îşi va mobiliza rudele şi se va duce să picheteze ambasada.

4 comentarii

O sa ma bin la den ali 13-10-2011 - 11:02

Ha ha ha , ce gluma. ameninta cu pichetarea ambasadei. Saracul om nu stie legile din Romania. Va trebuio sa se grabeasca cu protestul, pana nu intra in functiune legea Mucles prin care „Se interzice organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, unităţilor spitaliceşti, obiectivelor militare sau a celor asigurate cu pază militară (Palatul Victoria si Cotroceni), a depozitelor de carburanţi sau materiale explozive, a zonelor şi obiectivelor cu risc ridicat de radiaţii şi contaminare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare, ori pe traseele sau locurile unde se execută lucrări edilitar gospodăreşti de amploare.”
Dupa ce s-a votat, domnul Uzor poate fi arestat, pentru ca ambasada Romaniei este considerat teritoriu romanesc supus legislatiei romane, deci ……atentie domnule Uzor, nu stii cu cine te pui.

Ciu Huhu 13-10-2011 - 15:05

Mda, roman nu-i licheaua asta de Mavrodin, asta nu-i nume romanesc, banditul asta e doar nascut in Romania!

ivan 13-10-2011 - 16:12

S-a imprumutat de bani in Nigeria? Halal diplomat!

tiberiu 14-10-2011 - 09:07

ciudat ca un diplomat sa se discrediteze pentru o astfel de suma (1 milion naire =cca 12000 USD) si in plus sa accepte o dobanda de 180% pe an
e o facatura tipica pentru cei din nigeria (vom mai auzi si alte cazuri)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult