Schimbări la MAI: Căbulea înlocuit cu generalul Andreescu | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Schimbări la MAI: Căbulea înlocuit cu generalul Andreescu

Schimbări la MAI: Căbulea înlocuit cu generalul Andreescu

scris de D.S.S.
9 afisari

Ioan Căbulea, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, a fost înlocuit din funcţie cu generalul Anghel Andreescu, a anunţat marţi ministrul de interne, Mircea Duşa.

generalul Anghel Andreescu

El a declarat la finalul şedinţei de Guvern de marţi că premierul Victor Ponta a semnat decizia de înlocuire din funcţie a lui Căbulea urmând ca aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial. ‘Tot prin decizia primului ministru şi la propunerea mea a fost numit dl. Andreescu (generalul Anghel Andreescu)’, a adăugat Duşa.

Ioan Căbulea coordona, din mai, Departamentul Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul ministerului. Chestorul general de poliţie Anghel Andreescu a mai lucrat ca secretar de stat în MAI, tot la conducerea Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.

În primăvara anului 2009, ministrul de Interne Dan Nica anunţa că a aprobat cererea de pensionare înaintată de chestorul Anghel Andreescu şi a evitat să comenteze motivele pensionării acestuia, afirmând că este vorba de opţiune personală. Anghel Andreescu fusese numit la conducerea Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică în 20 ianuarie 2005.

Anterior, Andreescu a fost comandant al Jandarmeriei Române, în perioada 1999 – 2001, director al Serviciului de Protecţie şi Pază, între 1998 şi 1999, şi comandant al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bucureşti, între 1997 şi 1998. El a devenit cunoscut în ianuarie 1999, când a reuşit să întrerupă marşul spre Bucureşti al minerilor conduşi de Miron Cozma, oprindu-i pe aceştia la Stoeneşti.

2 comentarii

buzoianu 06-11-2012 - 21:10

aceasta numire a lui andreescu marcheza sfarsitul USLoare un mafiot mai mare
nu au gasit.Sa pirda ca sunt fraieri

ardeleanu 08-11-2012 - 14:10

fraiere, habar nu ai pe ce lume traiesti! nu ai atatia ani cata scoala are asta. plus ca tu te ascunzi dupa un pseudonim pe cand andreescu s-a luat de gat cu un infractor precum cozma, daca in incultura ta ai auzit de el( ca sa nu mai zic de altii)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult