Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Se pun la cale revolte in 12 puscarii in ziua grevei generale

Se pun la cale revolte in 12 puscarii in ziua grevei generale

scris de Ziua Veche
67 afisari

.Detinutii din 12 penitenciare din Romania ar fi pregatiti sa declanseze revolte in zilele urmatoare, incercand sa profite de greva anuntata de lucratorii din inchisori, au declarat vineri pentru Mediafax surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).


„Exista informatii ca detinutii in 12 penitenciare ar urma sa declanseze, in zilele urmatoare, revolte. Profita de greva anuntata de angajatii din sistem, insa noi suntem pregatiti sa contracaram orice incidente”, au declarat surse din conducerea ANP, care nu au nominalizat insa inchisorile in care este posibil sa apara probleme. Sursele citate au precizat ca au fost luate deja „masuri operative” pentru a impiedica detinutii din penitenciarele in care „exista informatii” ca se pun la cale revoltele sa comunice intre ei. In plus, sursele citate au mai spus ca angajatii din inchisori vor protesta la locul de munca si nu vor parasi institutiile in care lucreaza pe durata grevelor, astfel ca, „potrivit legii”, in cazul unor incidente, sunt obligati sa renunte la protest si sa revina la posturi. Organizatiile sindicale din sistemul penitenciar au programat, in 31 mai, o greva de solidaritate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult