Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Sebastian Ghiţă:Vîntu mi-a cerut 2 milioane de euro pe an, taxă de linişte

Sebastian Ghiţă:Vîntu mi-a cerut 2 milioane de euro pe an, taxă de linişte

scris de D.S.S.
2 afisari

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, spune că a fost „şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie„, care au încercat să obţină de la el „peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte„.

foto: baricada.wordpress.com/

Sebastian Ghiţă precizează, într-o declaraţia transmisă Mediafax că „pentru corecta informare a publicului„, consideră că trebuie să facă precizări în legătură cu situaţia conflictuală în care a fost implicat în ultimele zile, ca manager al postului de televiziune Realitatea TV.

Am fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie. Aceştia au încercat să obţină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de linişte. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării şantajului şi am acţionat în consecinţă„, declară Sebastian Ghiţă.

El precizează: Sorin Ovidiu Vîntu se luptă acum cu justiţia, nu cu mine„.

Procurorii au realizat flagrantul în care se luau primii bani. Vîntu mi-a propus mereu să anunţ că suntem un tandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fără ieşiri publice, încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnul Vântu„, spune Sebastian Ghiţă.

Managerul Realitatea TV mai spune că, pentru prima dată în viaţă, a cerut agenţi de pază acasă, din cauza ameninţărilor.

Am depus plângere pentru că mă tem de ce se mi se poate întâmpla. Nu cred că se poate vorbi de metafore, de ironii, de glume, de parabole, atunci când cineva te ameninţă direct cu moartea şi acţionează în acest sens. Cred că trebuie să luăm în serios această chestiune, a siguranţei fizice în mediul de afaceri, dacă nu vrem să deplasăm centrul sistemului nostru de valori către estul frontierelor României„, spune Sebastian Ghiţă.

El mai spune că a apelat la instituţiile statului, pentru că altfel ar fi devenit „complicele” lui Vîntu şi Ilie.Orice cetăţean de bună credinţă ar trebui să procedeze la fel. Doar în acest mod pot fi oprite astfel de practici„, mai afirmă Sebastian Ghiţă.

Ghiţă mai spune că îşi va duce până la capăt contractul cu Realitatea Media. „Îmi voi duce până la capăt contractul, nefiind nici jurnalist, nici mogul de presă, ci un reprezentant al capitalului românesc care îşi propune să reuşeasca inclusiv în domeniul presei. Lumea de astăzi presupune într-o mare măsură integrarea conţinutului informaţional cu tehnologia informaţiei, iar consumatorul român de presă trebuie să fie servit de pe o platformă de comunicare completă şi liberă. Sunt convins că vom ajunge mai repede decât cred unii sau decât au alţii interes la un model de societate liberă, capabilă să susţină competiţia de idei şi de proiecte. Această societate nu va mai fi tributară chingilor instituite după 1990„, mai spune Sebastian Ghiţă.

3 comentarii

digital 25-04-2011 - 21:30

ghita pita arata ca matrozii lui gh.dej pe timpul decapitarii chiaburimii din anii *50!
*salvarea voastra sunt EU-omul nou-COMUNISTUL,care infiereaza si va promite gargara!!!
du-te in m.matii de jegos!!

Omul cu Picioare foarte Paroase 26-04-2011 - 02:56

DE CE mi-e simpatic Vintu de cand se smiorcaie alde Ghita (nota – autentic nume de PORC).. pe toate gaurile ca „l-a amenintat omul rau..” … ??
EU banuiesc ca adevarul e altu.. Abordand problema prin logica lui Vintu – nea Ghita era plin de gauri si plumbi de 100 de ori pana acum – pe tacute DACA VROIA …asta FARA AMENINTARI… Pechinezul / porc zis Sebastian Ghita – care se da „printzul dreptatii” E VULNERABIL… Ce NU REALIZEAZA nea Ghita e ca un „ghiveci cu flori” e tacut si eficient – si va fi un..”saracu.. a fost baiat bun..” Il sfatuiesc sa-si cumpere umbrela… EL A PROPUS PRETUL…

Ciu Huhu 26-04-2011 - 17:38

Bravo, i-ai spus-o acestei lichele cu nume de porc!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult