Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful CFR Călători nu poate justifica 3 milioane de euro

Şeful CFR Călători nu poate justifica 3 milioane de euro

scris de Bogdan Crețu Roman
7 afisari

ANI a constatat existenţa unei diferenţe de 2.795.000 euro între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2005 – 2007 de către fostul director al CFR Călători Alexandru Noapteş.

foto: Agerpres

Inspectorii de integritate au demarat verificările pe 16 noiembrie 2010, având informaţii că Alexandru Noapteş ar fi acumulat, în perioada exercitării funcţiei de director general al CFR Călători (9 martie 2005 – 19 ianuarie 2009), împreună cu familia, o avere care depăşeşte veniturile realizate, arată un comunicat al Agenţia Naţională de Integritate.

Veniturile totale obţinute de către Alexandru Noapteş şi soţia sa, Manuela Noapteş, în perioada 2005 – 2007, au fost de aproximativ 232.385 euro.

Averea deţinută de soţii Noapteş, pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, este, conform datelor înscrise în evidentele fiscale, de 3.027.986 euro.

ANI a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de Alexandru Noapteş, precum şi constatarea stării de incompatibilitate.

În august 2010, DNA l-au trimis în judecată pe Alexandru Noapteş, împreună cu doi foşti colaboratori apropiaţi: fostul director adjunct la SNTF CFR Călători Nacu Vanghele şi fostul director tracţiune la SNTF CFR Călători Nicolae Iosub, pentru o fraudă de 700.000 de euro.

1 comentariu

Marian 08-08-2011 - 08:04

Nu a furat singur, a avut si complici politici. Cat a dat lui Orban prin amanta comuna Madalina, o machedoanca numita consiliera de Orban desi nu lucrase in Transporturi decat cand a circulat cu tramvaiul?
Acum se vor lumina caile Domnului mai ales ca Noaptes nu a venit din ceruri ci dupa ce a lucrat un pic pe afara pe vremea lui Ceausescu.
Vedeti ce se intampla cand slugile scap de sub control?
Acum il perfectioneaza pe Nelu Iordache zis „asfalt” de la Romstrade si incearca sa ajunga la Flutur sa-i puna o vorba buna unde stie el.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS