Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful ITM Timiş cerea spagă pentru PDL

Şeful ITM Timiş cerea spagă pentru PDL

scris de C.P.
2 afisari

Şeful ITM Timiş, Cornelia Corescu, reţinută pentru trafic de influenţă, este acuzată de DNA că a cerut suma de 10.000 de lei de la administratorul unei firme indicând ca banii să fie donaţi pentru organizaţia judeţeană a PDL.

Procurorii îi cercetează în acest dosar pe Cornelia Corescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, pentru trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, precum şi pe Vasile Medeşan, pentru trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie-august, Corescu, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (PDL) , se arată într-un comunicat de joi al DNA. În schimb, Cornelia Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, asupra cărora avea influenţă, pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale corespunzătoare referitoare la încălcarea legislaţiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.

Întrucât denunţătorul nu a achitat decât 1.000 lei din suma pretinsă, Cornelia Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre. Totodată, acuzata a condiţionat renunţarea la sancţiunile aplicate de depunerea, de către denunţător, a întregii sume de bani pretinse iniţial. În acest context, inculpata a dispus înregistrarea în evidenţele instituţiei a unei contestaţii în vederea anulării procesului verbal cu o dată anterioară, astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător în termen legal.

Cu toate acestea, suma nu a fost remisă integral, scriu procurorii. Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă. Cornelia Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile. În septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Păcuraru a destituit-o din funcţie pe Cornelia Corescu pe motiv că a prejudiciat imaginea ITM Timiş. Corescu a fost contestată atât de directorul adjunct al instituţiei, cât şi de angajaţi, fiind acuzată de o atitudine necorespunzătoare şi netransparentă cu aceştia. Mai mult, ITM Timiş a trebuit să plătească mii de euro unei angajate pe care directoarea a dat-o afară din ITM, dar angajata a câştigat procesul.

Purtătorul de cuvânt al PDL Timiş, Oana Gaita, a declarat pemtru Mediafax că filiala nu face niciun comentariu privind ancheta care o vizează pe Cornelia Corescu. „Nu avem niciun comentariu vis-a-vis de o anchetă a unei instituţii oficiale. Până la finele anchetei nu avem ce declaraţii să facem”, a afirmat Gaita.

2 comentarii

ParpanghEL- Batranul TURNE SOL si MAREA. (INTREBARE la Romani) 15-09-2011 - 12:47

Despre EL Trovadore Komandant, nu mai are nimeni dubii (doar daca are un IQ la nivelul de referinta recte bulache) Patibularul este fara echivoc cea mai mare urgie, cea mai mare belea pe capul Romanilor, si se naste intrebarea fireasca : Care este gradul de suportabilitate si unde apare momentul critic, care va fi unica sansa pt. supravietuirea ca T A R A si ca N A T I E.

Pribeagul 17-09-2011 - 00:33

Ciocu’ mic! Acum ei sunt la putere! 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult