Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful Poliţiei din Deta şi-a dat demisia. Agresorii au fost arestaţi

Şeful Poliţiei din Deta şi-a dat demisia. Agresorii au fost arestaţi

scris de D.S.S.
2 afisari

Şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie.

Calin Roman, fiul cel mic al primarului din Deta (foto:mediafax.ro)

Fiul cel mic al primarului din Deta Călin Roman şi alţi trei tineri suspectaţi de implicare în conflictul de la o terasă din oraş, în urma căruia trei persoane au fost înjunghiate, au fost arestaţi preventiv, luni, de Judecătoria Deta, pentru 29 de zile, fiul cel mare fiind arestat în lipsă.

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, cercetarea prealabilă în cazul şefului Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, va continua, chiar dacă acesta şi-a dat demisia din funcţie. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Goloşie va fi încadrat, cel mai probabil, pe o funcţie inferioară până la finalizarea cercetărilor în cazul său.

Liviu Popa a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

„A fost începută cercetarea prealabilă a şefului Poliţiei Deta (n.r. – Viorel Goloşie), a şefului Compartimentului de Ordine Publică şi a trei lucrători de Poliţie care ar fi fost în zonă când a avut loc scandalul. Urmează să vedem dacă se va extinde cercetarea prealabilă şi asupra altor polţişti”, a afirmat şefului IGPR.

La rândul său, şeful IPJ Timiş, Gheorghe Popescu, a spus că a constatat că la Deta nu este „o situaţie corespunzătoare în ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului” şi că, în acest context, a dispus un control de fond privind un presupus trafic de ţigări, în lunile octombrie – noiembrie 2010, rezultat cu mustrare scrisă şi sancţiuni disciplinare la adresa unor poliţişti. El a adăugat că a dispus, totodată, ca respectivii să fie supravegheaţi de ofiţeri de la Investigaţii Criminale.

„În şase luni, şeful Poliţiei Deta nu a primit niciun cetăţean în audienţă, ceea ce nu este normal având în vedere că suntem în slujba cetăţeanului”, a mai spus Gheorghe Popescu, care a subliniat că i-a cerut demisia de mai multe ori şefului Poliţiei din Deta.

În acest context, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a spus că, în opinia sa, imaginea Poliţiei Române nu trebuie să fie „umbrită” şi „asimilată” celor întâmplate la Deta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, Judecătoria Deta a emis, luni seară, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din Deta, în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, care l-au dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Iniţial, cercetările în acest caz au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, dosarul fiind apoi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, care apoi l-a transferat înapoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci suspecţi în acest caz sunt acuzaţi de infracţiuni ce ţin de competenţa Parchetului din localitatea Deta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult