Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful Poliţiei încurajează folosirea pistolului

Şeful Poliţiei încurajează folosirea pistolului

scris de M.A.
17 afisari

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îi încurajează pe poliţişti să folosească pistolul din dotare fiindcă „este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie”, apreciind că „pistolul nu este făcut ca să faci cipcă cu el”.

Oprit cu focuri de arma

Oprit cu focuri de arma (Foto: observator.ro)

Chestorul Liviu Popa a făcut aceste declaraţii după ce a aflat că, în week-end, poliţiştii au tras focuri de armă într-un cartier al Bistriţei, în timp ce urmăreau un suspect pe care nu l-au prins, transmite Mediafax. „Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie. Încurajez folosire armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă, împletitură – n.r.) cu el. Fermitatea Poliţiei cred că este în măsură să crească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, încurajez, atunci când legea permite şi sunt îndeplinite împrejurările prevăzute de lege, încurajez ca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul„, a spus Popa. El a declarat că poliţiştii au ca obiective ţintă până la unu la sută dintre cetăţenii ţării şi este păcat să sufere ceilalţi cetăţeni din cauza unui procent atât de scăzut din populaţie care dă Poliţiei de lucru. „Poliţiştii au prins curaj şi se foloseşte (pistolul – n.r.) atunci când situaţia o impune. De când sunt inspector general, nu am avut cazuri în care să se folosească armanentul în afara regulilor stabilite prin lege”, a declarat el.

1 comentariu

tanase marian 02-05-2011 - 20:25

EXCELENTELE VOASTRE,SI ASTA CU O URGENTA MAXIMA,DEJA ESTE TARZIU LUMEA DERBEDEILOR SE ANTINDE DE LA MEDICI SI ALTI INFRACTORI AI LUMII COTIDIENE PANA LA GUNOAIELE SANATATII,,… DEJA ESTE TARZU CINEA MAIAUZIT CA UN PROASPAT NUMIT AN JANDARMERIE SA SI ANPUSTE PE CINEVA DIN FAMILIE,.SAU CA UN MEDIC ANTR UN SPITAL MILITAR AL M. I. SA I CANTE PACIENTULUI GRAV AFECTAT,, ALA DACA ARE CREIERUL INFLAMAT VINE ALTA DATA,,..SAU CA UN MEDIC DIN ACEASTA TARA GRAV BOLNAVA SA L DEA AFAR DIN SPITAL PEUN PACIENT CARE SI PLANGECDUREREA,,…………………………………..RUSINE ROMANIA NU CRED CA S A MAI NASCUT CADRUL MILITAR SAU CONDUCATORUL AN A MAI FACE CEVA UTIL,,……………JOSNICE VREMURI VOI LE ATI CREAT,,……..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult