Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful ProLex: Şeful Vămilor e tura şi e înainte de regină

Şeful ProLex: Şeful Vămilor e tura şi e înainte de regină

scris de D.P.
2 afisari

Preşedintele ProLex Vasile Lincu susţine că procurorii au dezvăluit numele „turei” de pe tabla de şah care întruchipează corupţia din vămi, adică chiar şeful Vămilor, Radu Mărgineanu, pus deja sub învinuire de DNA. Cât despre regină, chiar dacă ar putea fi vorba de un partid politic sau cineva cu o funcţie importantă, sindicaliştii spun că nici preşedintele ANAF nu o va dezvălui.

Vasile Lincu, seful SedLex„Aseară (marţi-n.r.) am spus că azi urmează ‚tura’, deja vorbim de o piesă mai importantă, dar să ştiţi că la nivel de ‚tură’ sunt mai multe persoane nu numai persoana care ocupă funcţia de drept sunt ‚ture’ şi persoanele care ocupă funcţia în fapt.

Tura este chiar înainte de regină. Nu ştiu de sume, e o sumă cam mare pentru o funcţie care nu era prin concurs. Sunt două tipuri de informaţii ce le putem avea.

Un tip de informaţii fără probe dar organele de anchetă să facă verificări şi puteau demonstra. Am făcut sesizări la Traian Băsescu în 2005 cu nume, societăţi, la DNA, la Parchet.

În 2005-2006 am sesizat cu privire la anumite infracţiuni săvârşite de persoane pe care le vedeţi pe tabla de şah. Nu o să aibă curajul nici preşedintele ANAF să spună care sunt beneficiarii.

Cine avea dreptul să pună pe şeful de vamă, ce politician din judeţul X punea şeful de vamă, poate fi un partid sau chiar o persoana cu o funcţie importantă la un moment dat. Nu ar trebui să ne rezumăm la cei care sunt în funcţii acum.

Noi am făcut ca sindicat sesizări, am solicitat nu s-a făcut nimic de aceea după 2006 m-am oprit pentru că aveau imunitate acum există voinţă să se meargă mai departe. E posibil să urcăm în ierarhie şi să capete nume şi alte piese de şah”, a declarat Vasile Lincu, citat de realitatea.net.

Sindicaliştii din Ministerul de Interne au dezvăluit că schema folosită de vameşi se bazează pe regulile din jocul de şah.

1 comentariu

Didos 09-02-2011 - 16:04

Eu sunt un tip sceotic ; dupa 20 de ani de democratie am inteles ca cine poate fura fura , iar ceilanti platesc imprumuturile externe, care au fost facute pentru hoti . Ce se intampla acum este doar un uimitor si neasteptat joc de glezne. Oare in vami se face numai contrabanda de tigari ? Nu intra pe acolo prin contrabanda ceriale si legume si fructe ? Oare nu prin vami intra chinezisme de cea mai proasta calitate, desigur ,toate prin contrabanda ? Lista este enorma ,o stim toti, dar ma opresc aici, caci risc sa plictisesc. Petarda cu actiunea din vami pe mine nu ma convinge ! Ce se intampla in interior este ingrozitor: munca la negru, evaziune fiscala la greu in fel de fel de domenii, returnari frauduloase de TVA etc. , etc….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult