Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Seful Rompetrol Bulgaria arestat pentru ca ar fi atacat bodigarzii presedintei Parlamentului bulgar

Seful Rompetrol Bulgaria arestat pentru ca ar fi atacat bodigarzii presedintei Parlamentului bulgar

scris de Ziua Veche
1 afisari

Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, impreuna cu un alt roman, Ionut Panzaru, au fost pusi sub acuzare in Bulgaria si au fost arestati pentru 72 de ore, dupa ce au intrat intr-un conflict cu membrii garzii de securitate a presedintei Parlamentului bulgar, relateaza Novinite.com, ciatat de Mediafax. Cei doi romani sunt acuzati de vatamare si ca au impiedicat ofiterii de politie sa isi exercite functia. Ei au fost retinuti la Arbanasi, in apropiere de Veliko Tarnovo, in noaptea de vineri spre sambata, cand au intrat intr-un conflict cu membrii garzii de securitate a presedintei Parlamentului bulgar, Tetka Taceva.

 

 

 

Cele doua persoane, aflate in stare de ebrietate, au incercat sa intre in restaurantul Winepalace, care era rezervat pentru Taceva si organizatorii si oaspetii oficiali ai festivalului Stage of the Ages, care se desfasoara la Veliko Tarnovo la sfarsitul acestei saptamani si al saptamanii viitoare.

Dupa ce le-a fost refuzat accesul in restaurant, cei doi romani au atacat garzile de securitate ale presedintei Parlamentului, care au chemat politia.

Politia din Veliko Tarnovo a confirmat ca unul dintre cei doi romani arestati este directorul Rompetrol Bulgaria. Potrivit directorului Directiei regionale din Veliko Tarnovo a Ministerului de Interne, Nichita Octavian s-a prezentat ca fiind „membru al consiliului director al Rompetrol Bulgaria”.

Conform politiei, dupa ce le-a fost refuzat accesul in restaurant, cei doi romani au inceput sa ii insulte pe ofiterii de politie prezenti. Un membru al garzii de securitate parlamentare a incercat sa le explice in engleza situatia, dar ei i-au atacat pe politistii prezenti, smulgand insigna unuia si lovindu-l pe altul in cap.

Potrivit avocatului romanilor, insa, nu a existat nici un contact fizic intre clientii sai si ofiterii de politie si de securitate. In plus, clientii sai ar fi fost arestati fara sa stie ce se intampla, dupa ce li s-a vorbit numai in limba bulgara.

Sorin Octavian Nichita se bucura de tot sprijinul Grupului Rompetrol pentru clarificarea cat mai rapida a situatiei sale, au declarat sambata reprezentantii companiei dupa ce directorul Rompetrol Bulgaria a fost retinut si pus sub acuzare de politia bulgara pe motiv ca ar fi tulburat ordinea publica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult