Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şeful tineretului PDL Botoşani acuzat de trafic de persoane

Şeful tineretului PDL Botoşani acuzat de trafic de persoane

scris de Z.V.
3 afisari

Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani Marian Verenciuc a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi, pentru trafic de persoane, fiind acuzat că racola tinere pe care ulterior le obliga să se prostitueze în Grecia.

seful pdl tineret botosani,marian verenciuc

foto: Botosaneanul

“Racola personal victimele de pe raza judeţului Botoşani, se împrietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia şi se interesa de starea lor materială şi familială. Apoi întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura un loc de muncă bine plătit în Grecia, ca baby-sitter sau ca damă de companie într-un local despre care spunea că aparţine fratelui său vitreg”, mai precizează procurorii DIICOT Iaşi în rechizitoriu, informează Mediafax.

Anchetatorii susţin că şi din judetul Iaşi au fost racolate mai multe tinere, prin intermediul lui Sergio Matei Buga, de 23 de ani, prieten cu Marian Verenciuc.

Ulterior, în momentul în care tinerele ajungeau în Grecia, erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoraş. Acesta le caza într-un apartament, le lua actele şi le obliga să se prostitueze, ducându-le inclusiv în imobile destinate exclusiv prostituţiei.

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge să se prostitueze, Grigoraş le bătea şi ameninţa în mod repetat.

Anchetatorii apreciază că, de pe urma exploatării fetelor, Marian Verenciuc şi Cristinel Grigoraş ar fi câştigat în total 76.000 de euro.

Marian Verenciuc şi Sergio Matei Buga au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de persoane. Totodată, procurorii continuă cercetările în cazul lui Cristinel Grigoraş.

Marian Verenciuc a fost imediat exclus din partid. În vârstă de 34 de ani, el a devenit membru al PDL în urmă cu doi ani şi jumătate, iar la sfârşitul anului 2009 a preluat conducerea organizaţiei de tineret a formaţiunii politice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult