Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Senatorul Voicu s-a mai ales cu o invinuire de luare de mita

Senatorul Voicu s-a mai ales cu o invinuire de luare de mita

scris de Ziua Veche
1 afisari

Noi audieri in dosarul “Mita lui Casuneanu”, in care omul de afaceri este acuzat ca ar fi dat mita senatorului Catalin Voicu pentru ca acesta din urma sa intervina pentru a se da o solutie favorabila intr-un dosar de achizitii publice aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in care parte este SRL-ul de asfaltari a lui Casuneanu. Dosarul este instrumentat de procurorii Lucian Papici (seful Sectiei de Combatere a coruptiei) si Mariana Alexandru.

 

 

Catalin Voicu a fost audiat vineri de catre procurorii DNA Lucian Papici (seful Sectiei de Combatere a coruptiei) si Mariana Alexandru in dosarul “Mita lui Casuneanu”. Senatorul s-a mai ales cu o noua invinuire. Anume ca pe langa cei 200.000 euro care i-ar fi cerut si primit de la Casuneanu pentru a face trafic de influenta intre instanta si omul de afaceri, ar mai fi primit anterior, mai precis in luna iulie 2009, alti 60.000 euro in scopuri asemanatoare. Voicu a insistat sa i se prezinte prima declaratie data in acest dosar, la momentul retinerii sale, insa a fost refuzat de procurori. Si “regele asfaltului” Costel Casuneanu a fost audiat la DNA pe tema banilor pretins dati. La intrarea in parchet asfaltatorul a raspuns unor intrebari adresate de ziaristi, in care a recunoscut ca ar fi dat bani cuiva, fara sa spuna cui anume, insa doar cu titlu de imprumut: „Nu e vorba de alte sume decat de sume oferite cu titlu de imprumut, respectiv 200.000, dar care precizez este un imprumut si nu vreau sa intru in alte detalii acum. Ati spus ca sunt inculpat, de ce dupa aceea nu ati spus si ca Daniel Morar mi-a admis plangerea si a infirmat ordonanta de punere in miscare a actiunii penale pe numele meu!?”

Avocatii vor sa vada probele DNA

In acest dosar a fost pus sub acuzare si judecatorul Florin Costiniu, de la Inalta Curte. Cu totii neaga ca ar fi implicati in vreun act de coruptie si asteapta si ca procurorii DNA sa prezinte probele pe care si-au construiit acuzatiile. Mai multi avocati ai invinuitilor si inculpatilor din acest dosar ne-au declarat vineri ca procurorii de caz le-au refuzat complet accesul la dosar. Si ca apararea este literalmente blocata, deoarece niciun procuror nu intelege sa arate probele pe care isi intemeiaza acuzatiile – respectiv daca exista vreo inregistrare, fotografie, inscris, pentru ca avocatii sa stie cum sa contruiasca apararea. Nici macar declaratiile celorlalte parti din dosar ori cele anterioare ale acelorasi parti nu au fost aratate. Justificarea data avocatilor de catre procurorii de caz a fost: “Nu e tactic, e impotriva tacticii anchetei!”.

0 comentariu

caramache 16-05-2010 - 23:26

Cu ce cadouri au venit parintii lui Crin la coana Joitzica a lu’Petre ca aceasta sa-l laude pe Antonescu si sa puna mana’n foc si gura’n scris pe apelu’ rogojina pentru labagiul asta?

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult