Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Şi-a împuşcat soţia şi fiica, apoi s-a sinucis

Şi-a împuşcat soţia şi fiica, apoi s-a sinucis

scris de M.A.
13 afisari

Fostul şef al Biroului de Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj, în prezent directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Ion Gruia, şi-a împuşcat mortal, miercuri dimineaţă, soţia şi a rănit-o grav pe fiica sa, după care a încercat să se sinucidă, incidentul fiind provocat de un conflict izbucnit în familie.

ambulanta

foto: Agerpres

Potrivit unor judiciare, directorul AJVPS Dolj şi fiica sa au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova , medicii SMURD sosiţi la faţa locului nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa soţiei lui Ion Gruia. Ion Gruia şi fiica acestuia au fost duşi imediat în sala de operaţii, prognosticul medicilor fiind rezervat. Ion Gruia a murit la spital, transmite Mediafax.

Fostul şef al Biroului de Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Ion Gruia a murit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui stop cardio-respirator, produs ca urmare a plăgilor suferite în urma împuşcării, a declarat purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Giormăneanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Giormăneanu, Ion Gruia a murit în urma unui stop cardio-respirator, medicii nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa în ciuda manevrelor de resuscitare.

În momentul decesului, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Ion Gruia, se afla în sala de operaţie a SJU Craiova. Potrivit sursei citate, fiica acestuia este în continuare în sala de operaţie a unităţii medicale.

Urmărirea penală pentru omor şi tentativă de omor începută în cazul lui Ion Gruia, fostul şef al Biroului Arme IPJ Dolj, încetează întrucât el a decedat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, precizând că investigaţiile continuă pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Ion Gruia şi-a împuşcat fiica şi soţia cu un pistol de nouă milimetri, armă pe care o deţinea legal din anul 2008, el având de asemenea şi o armă de vânătoare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin, Ion Gruia deţinea pe numele său două arme: un pistol de calibru nouă milimetri, cu care şi-a ucis soţia, şi-a rănit grav fiica şi a încercat să se sinucidă, şi o armă de vânătoare.

Cadavrul soţiei lui Ion Gruia a fost ridicat de medicii legişti, iar anchetatorii au finalizat cercetările la faţa locului. În ianuarie 2009 au încetat raporturile de serviciu ale lui Ion Gruia la Biroul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Judeţene Dolj. Amelia Căprărin a mai spus că în perioada în care a fost angajat al Poliţiei Judeţene Dolj, Ion Gruia nu a avut probleme cu colegii.

Bărbatul are doi copii, o fată de 24 de ani şi un băiat de 20 de ani, care ar avea un handicap şi care se afla în casă la momentul tragediei, însă nu a păţit nimic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult