Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Skimmeri români prinşi în flagrant la Chişinău

Skimmeri români prinşi în flagrant la Chişinău

scris de M.A.B.
2 afisari

Doi cetăţeni români, în vîrstă de 25 şi 30 de ani, au fost reţinuţi la Chişinău de ofiţerii Centrului anticorupţie, în colaborare cu serviciul de securitate al unei bănci comerciale, pentru interceptare ilegală a informaţiei de pe carduri bancare.

Skimmeri romani prinsi la Chisinau

Skimmeri romani prinsi la Chisinau

Potrivit CCEC, cei doi fac parte dintr-o grupare transfrontalieră care activează în Uniuniunea Europenă. Tinerii erau filaţi de Centrul pentru Combaterea Criminalităţii Economice şi Corupţiei de mai mult timp, în timp ce montau tehnica specială pentru scanarea informaţiei de pe banda magnetică a cardurilor bancare. În data de 13 aprilie, unul dintre suspecţi a fost reţinut în flagrant, după ce a demontat aparatura. În urma cercetărilor, s-a constatat că, în doar două zile, fuseseră scanate 90 de carduri bancare, fapt confimat şi de specialiştii băncii. Anterior, la un alt bancomat din Chişinău, a fost depistată aparatură similară. Al doilea skimmer a fost reţinut în aceeaşi zi, la domiciliul închiriat de ambii.

Cei doi cetăţeni români sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi, în cazul în care vor fi condamnaţi, riscă 5 ani de închisoare. Ambii au antecedente penale, fiind condamnaţi pentru diferite infracţiuni în România şi Italia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult