Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Smecherii de la Millenium il sfideaza pe Oprescu

Smecherii de la Millenium il sfideaza pe Oprescu

scris de Roland Catalin Pena
3 afisari

Patronii turnului construit ilegal langa Catedrala Romano-Catolica „Sf. Iosif” se dau de ceasul mortii sa finalizeze cu orice pret cladirea, cu toate ca au autorizatia de construire expirata. Stiindu-se protejati de puternice grupuri de interese, investitorii aflati in spatele SC Millenium Building Development SRL dau bataie sa finalizeze imensul turn ridicat la opt metri de Catedrala Sf. Iosif (monument istoric), care pune in pericol structura de rezistenta a lacasului de cult. Pentru ei nu conteaza nenumaratele proteste publice facute de reprezentantii Arhiepiscopiei. Dupa o lunga perioada de suspendare a lucrarilor, de curand contructorii, au reluat treaba in forta. Aproape ca nu mai prididesc si deja au imbracat in sticla o buna parte din turn. Chiar daca Millenium nu mai are demult autorizatie de constructie, intrucat aceasta i-a expirat din luna februarie 2009, fara sa se mai solicite prelungirea acesteia, conform legii. Probabil ca se merge pe principiul indelung exersat in ultimii 20 de ani, ca un imobil odata construit, nu prea poate fi demolat (dupa modelul imensului “borcan” de langa Palatul CEC).

Cazul Millenium e cercetat penal, in prezent, de catre Politia Capitalei, sub aspectul infractiunilor la Legea constructiilor nr. 50/1991, dupa ce primarul Sorin Oprescu si inspectorii primariei au lipit anul trecut pe gardurile santierului somatii de incetare a lucrului. „Va somam sa opriti lucrarile la obiectivul Catedral Plaza Building!” – a fost avertismentul doctorului Oprescu (vezi facsimil somatie). Avertisment luat in deradere de contructorii Millenium, care au rupt imediat somatiile lipite pe garduri. Dupa cum se vede in fotografiile realizate de reporterii ziuaveche.ro, in prezent la turn se lucreaza cu viteza maxima, fara ca Politia sa intervina.

Oprescu cere evacuarea de pe terenul Primariei

Investitorii de la Millenium mai au o mare problema pe cap: o parte din terenul pe care construiesc – pentru care nu exista acte – chiar daca fostii primari Traian Basescu si Adriean Videanu le-au concesionat in 20202 – 2005, la pret avantajos si fara licitatie publica o suprafata de186 m.p. fara de care ridicarea turnului nu era posibila.

La 20.01.2010, Primaria Capitalei a introdus o actiune civila la Tribunalul Bucuresti, in care acuza grupurile de interese din spatele afacerii si solicita evacuarea Millenium de pe o parcela de 155,66 m.p. a terenului de 700 m.p. pe care s-a ridicat turnul (vezi facsimil actiune).

Conform calculelor din actiunea lui Sorin Oprescu, Millenium a acaparat in mod nejustificat o suprafata de 155,66 m.p. Mai precis, din totalul celor 700, 96 m.p. pe care e desfasurata constructia,  s-a scazut o suprafata de 359,30 m.p. care apare in actele oficiale, dar si cele doua parcele de 70 si 116 m.p. date in concesiune de fostii primari generali ai Capitalei. Rezultatul este diferenta de 155,66 m.p. care apare nejustificata si pentru care Primaria considera ca au fost ocupati fraudulos de catre Millenium. „Parata MBD a inteles sa-si insuseasca fara drept terenul in speta, declarand eronat ca acesta este proprietatea sa. De asemenea, cu privire la restul terenului, fata de fraudarea legii de care a luat cunostiinta, intrucat prima concesiune s-a facut fara licitatie publica, iar a doua concesiune la fel (in plus avand si viciul grav al extinderii unei constructii, desi constructia NU exista la data concesiunii), Primarul General a atacat in instanta aceste concesiuni”, se mentioneaza in actiunea semnata de Sorin Oprescu.

Ioan Robu este revoltat de lipsa legii in Romania

Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice, care lupta de ani de zile sa opreasca constructia ce ameninta sa distruga Catedrala Sf. Iosif, a declarat in exclusivitate pentru Ziuaveche.ro:

„Un nou guvern, aceeasi  indiferenta – ar putea fi cuvintele care sa caracterizeze starea de lucruri cu privire la soarta Catedralei Romano-Catolice Sf. Iosif. Ignorand constatarile organelor de control ale Primariei Municipiului Bucuresti si somatiile de oprire a lucrarilor, beneficiarul si constructorul turnului Cathedral Plaza isi continua fervent lucrarile sub obladuirea Inspectoratului de Stat in Constructii si ale celorlalte institutii cu atributii in domeniu.  Nici plangerea adresata oranelor de cercetare penala, nici demersurile inspectorilor primariei generale nu sunt lucruri de care investitorul, bine protejat, sa se teama. Dar ce mai conteaza in lungul sir al ilegalitatilor legate de autorizarea si construirea acestui simbol grotesc al unei societati dominata de  grupuri de interese pentru care banul are valoare si nu istoria nationala!?”

 

 

0 comentariu

gogu 13-05-2010 - 12:42

ori ne dezmembrati ori va linustiti pt 200 de ani bravo ungurilor daca sintem prosti voi grofi noi iobagi bravo voua

Corcodel de Parpange 13-05-2010 - 14:01

MULTAM!

Vlad 13-05-2010 - 14:51

Incet ,incet spre victoria finala !! Politicienii nostrii sunt de mamaliga ,sa nu plangeti domnilor politicieni ca v-a fi prea tarziu !

Rasputin 13-05-2010 - 16:10

…de ţară, a PDL şi şeful său basescu.

obelix 13-05-2010 - 18:12

Crezi ca o sa iti pastrezi demnitatea cand o sa vie vremea?

cercetas 13-05-2010 - 23:14

deci nu cu lingiura aia mare cu care mananca cacat ca e roman, si el si starpitura de Boc.

cercetas 13-05-2010 - 23:15

………..

Dan Tanasa 14-05-2010 - 07:22

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, le ureaza vizitatorilor paginii oficiale de internet a CJ Harghita, in limba engleza si maghiara, bun venit in „tinutul secuiesc” si nu in Judetul Harghita (foto alaturat).
Tot in limba engleza si in limba maghiara, vizitatorul paginii oficiale de internet afla ca Borboly Csaba este presedintele unei zone locuite de „sute de secole” de catre secui. Romanii nu au existat si nici nu exista in mesajul de bun venit al presedintelui Borboly Csaba.
http://tanasadan.blogspot.com/2010/05/presedintele-cj-harghita-invita.html

Avram Iancu 14-05-2010 - 08:24

Desi este joc, lupta simbolic pentru Romania ! Intra pe

http://www.erepublik.com/en/referrer/Avram+Iancu+2010

si arata ce poti.

Banu Maracine 14-05-2010 - 08:44

Nu le ajunge ca ne-au amanetat viitorul la FMI, mai dezmembreaza si tara acum. Cat mai stam frate cu mainile in san???

VALI 19-05-2010 - 19:17

DATIVA DEMISIA IN FRUNTE CU BASESCU SI BOC SUNTETI UMPLUTURA

VALI 19-05-2010 - 19:21

sa va ia dracu pe toti din pdl

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult