Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Sorin Blejnar este audiat la DNA, Interdicţie de a părăsi ţara

UPDATE Sorin Blejnar este audiat la DNA, Interdicţie de a părăsi ţara

scris de C.P.
1 afisari

UPDATE 12,48. DNA a emis o ordonanţă în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar care prevede ca acesta să nu părăsească ţara pentru 30 de zile, potrivit unor surse judiciare.
Sorin Blejnar s-a prezentat marţi la DNA în dosarul în care ar fi cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Fostului şef ANAF i s-a adus la cunoştinţă de către procurorii anticorupţie care sunt acuzaţiile şi a fost audiat în legătură cu faptele respective. La ieşire din sediul DNA, unde a stat aproximativ o oră şi jumătate, Sorin Blejnar a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor.
‘Am prezentat tot ceea ce cunoşteam despre situaţia în cauză, adică nimic’, a afirmat fostul şef al ANAF, potrivit Agerpres.

———————-

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat într-un dosar în care ar fi cercetat de complicitate la evaziune fiscală.

Seful ANAF Sorin Blejnar

Sorin Blejnar este audiat la DNA

În acest dosar se fac cercetări sub aspectul infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. Viorel Comăniţă, director la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), în prezent autosuspendat din această funcţie, este acuzat de procurorii DNA de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în timp ce omul de afaceri Radu Nemeş este considerat coordonatorul grupului infracţional organizat, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar, procurorii îl cercetează şi pe Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al fostului şef ANAF Sorin Blejnar, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Se efectuează cercetări şi faţă de Florin-Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Citeste mai mult aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult