Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Update: Ceausestii au fost deshumati. Oprean: Am vazut paltonul si pantalonii ciuruiti de gloante

Update: Ceausestii au fost deshumati. Oprean: Am vazut paltonul si pantalonii ciuruiti de gloante

scris de Ziua Veche
1 afisari

. UPDATE ora 11,00 -Medicii legişti au prelevat probe de la Nicolae Ceaşescu

Prof. dr. Vladimir Beliş, medic legist, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că după deshumarea soţilor Ceauşescu se vor face probe ADN, prelevându-se fragmente din unghii, dinţi, fire de păr, rezultatele putând să fie gata între două şi trei săptămâni şi chiar mai mult în funcţie de starea materialului biologic.

El a subliniat că Laboratorul ADN al Institutului de Medicină Legală este unul performant, cu acreditări internaţionale, iar rezultatele sunt indubitabile. Un bărbat care susţine că a participat la o parte a procedurii de exhumare a lui Nicolae Ceauşescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că sicriul fostului dictator a fost scos din mormânt şi pus pe un postament, pentru ca medicii legişti să poată preleva probe. El a precizat că medicii au luat probe biologice, dar şi din hainele cu care a fost înmormântat Nicolae Ceauşescu.Acesta a arătat că, în opinia lui, sigur în acel loc este înmormântat Nicolae Ceauşescu, precizând că după deshumare i-a văzut căciula cu care a fost înmormântat în decembrie 1989. El a mai spus că sicriul era „identic” cu cel adus de Gelu Voican Voiculescu în 1989, după execuţia cuplului Ceauşescu.

Oprean: Inclin sa cred ca sunt ei

Mircea Oprean a declarat, miercuri, ca in urma deshumarii lui Nicolae si a Elenei Ceausescu si dupa vederea ramasitelor pamantesti ale acestora inclina sa creada ca in acele sicrie erau socrii sai, el precizand ca a vazut paltonul si pantalonii lui Nicolae Ceausescu gauriti de gloante. „Nu s-a lamurit niciun mister. Dupa ce am vazut, inclin sa cred ca sunt ei. Pana nu se face proba ADN nu pot fi convins„, a spus sotul Zoiei Ceausescu. „Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat in conducatorii tarii. A fost o dorinta a Zoiei de a elucida acest mister si de a fi inmormantati crestinesti, si ca atunci cand vrei sa duci o floare sa stii ca o duci la ei si nu la altcineva„, a mai spus Oprean.

 

Voican-Voiculescu: Sigur sunt acolo

 

Sotii Ceausescu sigur vor fi gasiti acolo (la cimitirul Ghencea Militar – n.r.)”, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, Gelu Voican Voiculescu. „Acest act de deshumare este, in sfarsit, un act de normalitate, ca sa se poata vedea unde se afla. Ma asteptam ca familia sa-i stramute intr-un alt loc, intr-un mormant al familiei. Ma intreb de ce am fost hartuit ani de zile cu tot felul de acuzatii si cine o sa-mi ceara scuze. Dar bine ca o sa se puna capat pana la urma acestei probleme. Locurile nu au fost gasite cu usurinta si se afla acolo unde se dezgroapa acum. Sotii Ceausescu au fost despartiti pentru ca nu s-a gasit atunci o alta solutie, iar mormintele lor sunt acoperite cu dale de beton. La 30 decembrie s-a filmat punerea lor in doua sicrie”, a precizat Gelu Voican Voiculescu, cel desmnat cioclul dictatorilor de catre Ion Iliescu.

 

Belis: Am semanat certificatele de deces fara sa vad cadavrele

Vladimir Belis, fostul director al Institutului de Medicina Legala, a declarat pentru Mediafax ca a semnat certificatele de deces ale sotilor Ceausescu la cererea generalului Victor Athanasie Stanculescu, dupa cinci zile de la executie, respectiv in 30 decembrie 2989, fara sa fi vazut cadavrele. „Am fost chemat de generalul Victor Athanasie Stanculescu si pus sa semnez certificatele de deces ale lui Nicolae si Elena Ceausescu. Nu i-am vazut pe cei doi. Potrivit legii de atunci, la orice executie trebuia sa asiste un legist. Eu nu am fost chemat. Cele doua procese verbale prin care era constatat decesul sotilor Ceausescu erau semnate de doi medici militari. Pe aceste documente am semnat si eu, cauza decesului fiind moarte prin impuscare, hemoragie interna si externa”, a adaugat Belis.

 

Sotii Ceausescu, Nicolae si Elena, sunt deshumati miercuri dimineata. Operatiunea a inceput in jurul orei 07.00, in prezenta procurorilor. Deshumarea lor are loc la cererea lui Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu. Acesta vrea sa afle daca cei doi sunt ingropati in cimitirul Ghencea Militar. Vreme indelungata, Zoia Ceausescu a incercat sa demonstreze ca parintii ei nu sunt ingropati la cimitirul Ghencea Militar. A cerut si exhumarea lor, insa ani la rand magistratii nu au fost de acord. A murit si ea, fara sa afle adevarul. „Nu era nevoie de nicio aprobare. Trebuia o aprobare doar pentru transport. Astazi (n.red. – miercuri) urmeaza doar deshumarea si prelevarea unor probe, ramasite, oase, dupa care se vor inmormanta la loc. Noi am parcurs un drum foarte lung pentru ca nu stim daca parintii sunt inmormantati acolo”, a declarat pentru Realitatea TV Mircea Oprean. „Daca nu sunt ingropati aici, vom da statul roman in judecata, pentru ca el trebuie sa stie unde sunt ramasitele. Iliescu, Voican – Voiculescu, Petre Roman si ceilalti trebuie sa raspunda pentru aceste crime”, a mai spus el.

 

 

0 comentariu

michael 23-05-2010 - 10:41

toti ambuscatii istoriei vin acasa la ciolan,printi printese si alteti valea de unde ati venit.sper ca statul roman sa ne apere de oportunisti insetati de titluri nemeritate.

Rasputin 24-05-2010 - 15:07

…hop şi basescu.
De la ţigani lanţuri de aur, de la fiul bastardului oare ce-o fi pus la gît soţia preş-ului?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult