Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: S.O.Vantu – informator al Securitatii. Vantu: Un dosar fabricat

UPDATE: S.O.Vantu – informator al Securitatii. Vantu: Un dosar fabricat

scris de Ziua Veche
2 afisari

UPDATE luni 13.26: „Fata de presupusul meu dosar, aparut pe un site de stiri, cuprinzand colaborarea mea cu Securitatea, sustin ca este un dosar fabricat si face parte dintr-un lung sir de manipulari si agresiuni care au inceput din 7 decembrie 2009. Drept urmare, am decis sa actionez in judecata site-ul de stiri care a publicat informatia. Daca instanta va decide ca am fost colaborator voi plati eu; daca nu, vor fi obligati sa plateasca ei. Pana la pronuntarea definitiva a instantei, mi se pare jenant orice alt tip de comentariu”, spune Sorin Ovidiu Vantu, intr-un comunicat de presa, citat de Realitatea.net.

 

Sorin Ovidiu Vantu a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate in 1983, reiese dintr-o investigatie facuta de Hotnews si Kamikaze. Numele conspirativ al lui SOV, conform sursei citate, era “Nus”. Patronul de la Realitatea TV a fost racolat in puscarie, unde executa o pedeapsa pentru delapidare. Informatia a fost confirmata de un ofiter de securitate, scrie Hotnews. Dupa eliberare, SOV a intrat in reteaua unui ofiter din Roman, orasul unde locuia inainte de 1989. Intreaga investigatie privind trecutul ascuns al lui Sorin Ovidiu Vantu o puteti citi aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult