Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Spalare de bani și fals. Percheziții la clubul Pandurii și locuința lui Condescu

Spalare de bani și fals. Percheziții la clubul Pandurii și locuința lui Condescu

scris de Laurentiu Banches
24 afisari

Mai multe percheziţii au avut loc, ȋn dimineața de luni, 6 octombrie, la locuinţa preşedintelui CA Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Spalare de bani și fals. Percheziții la clubul Pandurii și locuința lui Condescu

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au avut loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal, el afirmând că „orice control din partea statului este binevenit”. „Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Condescu.

Potrivit mediafax, el a mai spus că va merge „fără niciun fel de problemă” la Poliţie sau la Parchet dacă va fi chemat pentru clarificări şi că are un avocat care să îl însoţească. Întrebat despre împrumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus că de-a lungul anilor, în măsura în care a fost posibil, a împrumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o dată, ci de mai multe ori, iar operaţiunile legate de aceste împumuturi au fost trecute în contabilitatea clubului.

Descinderile au fost coordonate de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Târgu Jiu şi la vila pe care Marin Condescu o are în cartierul primăverii din oraş. Marin Condescu nu a fost găsit de anchetatori acasă, fiind plecat din Târgu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminică seară a disputat un meci la Constanţa, cu echipa Săgeata Năvodari.

La locuinţa lui Condescu se afla una dintre fiice şi soţul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu poliţiştii despre percheziţia care este în curs de desfăşurare. De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, unde au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţii au loc, luni dimineaţă, şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, al cărei preşedinte este Marin Condescu.

Surses judiciare au anunțat cǎ percheziţiile au loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni. Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

16 comentarii

IngerAlbastru 07-10-2013 - 11:11

Aveau manusi cei care faceau perchezitia in club, sa nu bage mainile in niste sertare cu condomi folositi de clubisti 🙂 in cautarea banilor spalati …

UnUL 07-10-2013 - 14:09

„Oltenii vor fi, sunt și fură” (citat din Introducerea la „Istoria Olteniei. Cine e oltenii și ce vrea ei”.)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-10-2013 - 16:02
UnUL 07-10-2013 - 19:46

Nu, că toți suntem români; dar noi avem o influență maghiară și austriacă, ceea ce atenuează nițeluș lucrurile.

IngerAlbastru 07-10-2013 - 21:10

Votez si eu la Kolozsvár care oras maghiar a fost pana n-au bagat romanii cu forta taranimea sa-l romanizeze si au atasat satele romanesti ca si cartiere noi si iata ca s-a rezolvat romanizarea si mai repede!!! Insa romanii de aici nu sint ca cei din capitala!!!

salut 07-10-2013 - 21:18

Da. Da’ acolo e ceva in apa sau aer – ce nu va face prea destepti. Zau asa.

Tie de acolo ti se trage, Olgutzo (L’ ingerique bleu!), nu din Arizona, chiar daca si pe acolo soarele face ravagii. La tine nu se pune, doar iti intretine….inteligenta de Cluj.

UnUL 07-10-2013 - 21:18

Ingeraș, toate orașele din Ardeal – nu numai Clujul – au fost maghiare pentru că românii, deși majoritari, erau persecutați și nu aveau voie să se instaleze în orașe, nu aveau voie să-și construiască biserici din piatră și multe alte lucruri.

UnUL 07-10-2013 - 21:24

Salaud, încurci ciorbele. Românii ardeleni și ungurii sunt foarte diferiți ca și caracter . maghiarii sunt repeziți, violenți, șovini dar harnici, corecți, uniți și metodici. Românii gândesc mult – dar bine, spre deosebire de mitici! -, au reacții lente dar corecte, și – moștenire maghiaro-austriacă – sunt mult mai harnici, mai cinstiți și mai corecți, mai de caracter (o promisiune făcută este o promisiune ținută, etc.) decât cei din Vechiul Regat.

Ionel 07-10-2013 - 21:28

Toata Ungaria a fost romaneasca . Partea de la Budapesta la Viena era pascua romanorum si partea de la Budapesta pina la granita de azi a fost ducatul lui Salanus care era roman.

IngerAlbastru 07-10-2013 - 21:37

@ Ionel romanu’

aici chiar te-ai dat cu capul de toti peretii cand Budapesta si Ungaria a fost … mioritici.
Ce sa spun, de la voi Rrumani a pornit lumea spre forma actuala, nu-i asa???

Antibasistul 07-10-2013 - 22:32

Cretinule basist UnUL, nu toate orasele din Ardeal erau maghiare, mai erau si orase germane, sasesti, de exepmlu Sibiu, Brasov…!

Antibasistul 07-10-2013 - 22:35

exepmlu=exemplu

UnUL 08-10-2013 - 00:10

Bășinel, o dată în viață ai și tu dreptate, Dar ideea era alta : că românii nu aveau acces în orașe.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-10-2013 - 14:53

Alt dosar politic EXACT ca al lui Dragnea. La noi, in romania, TOATE dosarele sunt politice. Cine intocmeste aceste dosare? pai, cine altul decit Basescu. Basescu sta toata ziua si scrie la dosare, dupa care ii chiama pe „aia” de la DNA si le da ordin ca sa le urmareasca si sa-i bage la zdup pe cei pe care Basescu „i-au facut” in dosare. Cit de idiot trebuie sa fii sa crezi ordinaria asta. NU, DOMNULE, adevarul este altul. Se stie clar ca Dragnea e VINOVAT, asa cum vinovat e si Fenechiu si Nastase si cei din dosarul „fotbalului”. Normal, dragnea, intr-o tara normala ar fi fost bagat la zdup pe cel putin 20 de ani in saptamina de dupa alegeri. La fel si NasCase, asta n-ar mai fi iesit din inchisoare. Cit despre Fenechiu? Asta, intr-o tara normala, precum China spre exemplu, ar fi primit pedeapsa cu moartea. In China, fostul ministru al transporturilor a primit pedeapsa cu moartea pentru delapidarea a? A nimic mai mult decit 4 milioane de dolari. 4 milioane de dolari? Pai, pentru borfasii nostri, 4 milioane nu reprezinta nimic mai mult decit niste firimituri, dar pentru Chinezi, aceasta a reprezentat motivul pentru pedeapsa cu moartea. Dar nu numai atit, fostul ministru, inainte sa fie omorit, el va sta in inchisoare 1 an la cele mai mizerabile munci, si numai dupa aceasta mizerie el va fi executat. Pai, nu e asta ADEVARATA si dulcea justitie? Vom vedea la noi asa ceva? Nici pomeneala. inloc sa-l vedem pe NasCase cu nevasta-sa la pirnaie pe cel putin 50 de ani in cazul Zambaccian, „justitia” de la noi le da 3 ani cu … suspendare! Asta e justitie? Si mai vrem in Shenghen si mai vrem sa fim recunoscut si perceputi ca fiind o tara „democratica”. S-o creada huhu! Atita timp cit la noi vor exista acesti excroci aparati de cea mai excroaca justitie, NIMENI in lumea asta nu ne va numi „tara democratica”, ci „tara bananiera”. Asta suntem, o tara de tot rahatul!

IngerAlbastru 07-10-2013 - 21:40

De acord cu tine din nefericire, cu ultimele randuri scrise mai ales!!!
Nu stiu cand o sa inteleaga majoritatea ca ce le-a bagat comunistii-n cap despre romania, inafara granitelor nu era valabil, nici macar in Bulgaria ocupata de rusi!!! ca Ungaria sa nici n-auda de romani nici atunci dar nici azi!!!

Pribeagul 07-10-2013 - 21:53

Ce privire de vizionar are „bancherul” asta!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult