Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Spania: 30 de ani de închisoare pentru Ioan Clămparu

Spania: 30 de ani de închisoare pentru Ioan Clămparu

scris de Marius Bâtcă
11 afisari

Ioan Clămparu a fost condamnat de o instanţă din Madrid la 30 de ani de închisoare pentru proxenetism.

Ioan Clamparu (elpais.com)

Ioan Clamparu (foto: elpais.com)

El a primit pedeapsa maximă solicitată de procurori. Clămparu a fost găsit vinovat pentru comiterea mai multor infracţiuni legate de prostituţie, informează El Pais în ediţia electronică, preluata de Mediafax.

Sentinţa aminteşte totuşi că Ioan Clămparu nu va sta în închisoare mai mult de 20 de ani, perioada maximă admisă de lege. El va trebui, de asemenea, să plătească trei martori cu identitate protejată cu 12.020 de euro, în timp ce un altul, minor, va primi 30.506, scrie El Pais.

Ioan Clămparu a fost condamnat în lipsă la 13 ani de detenţie în România şi a fost căutat opt ani de autorităţile judiciare române. El a fost prins în Spania, pe 22 septembrie 2011.

Clămparu, deferit justiţiei în lipsă de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), a intrat în custodia autorităţilor din Madrid, el fiind prins în urma unei ample acţiuni de filaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult