Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Spărgătorii de locuinţe au atacat şi locuinţa ambasadorului în Belgia

Spărgătorii de locuinţe au atacat şi locuinţa ambasadorului în Belgia

scris de A.P.
7 afisari

Persoanele suspectate că au spart mai multe locuințe și au furat diferite obiecte de valoare, bani și aparatură electronică ar fi încercat să fure și din locuința ambasadorului României în Belgia, Ștefan Tinca, au declarat pentru Agerpres surse din Poliție.

Ambasadorul Ștefan Tinca foto-Agerpres

Potrivit surselor citate, Tinca a și depus o plângere la Poliția Capitalei în luna septembrie a anului trecut.

Peste 200 de polițiști au efectuat duminică 24 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu la persoane suspectate de furturi din locuințe.

În prezent, 25 de persoane sunt audiate de polițiști, 19 dintre ele la Secția 5 iar șase, la Serviciul Investigații Criminale Sector 1.

Hoții, care nu acționau „la pont”, ar fi spart cel puțin 20 de locuințe, majoritatea în Capitală, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 150.000 de lei, au mai menționat sursele citate. Potrivit acestora, din rețea făceau parte și minori, care erau folosiți ca intermediari.

Cei în cauză acționau cu precădere în cartierul Străulești din Capitală, dar și în localități limitrofe, prin escaladare și forțarea ușilor și geamurilor și furau din locuințe aparatură electronică, bunuri de mare valoare precum ATV-uri sau generatoare industriale, bani și bijuterii, pe care apoi le vindeau unor persoane cu stare materială bună. Tranzacțiile erau efectuate prin intermediul unor cunoscuți sau chiar personal în București, Giurgiu și Ilfov.

La acțiune participă peste 200 de polițiști din cadrul DGPMB, IPJ Ilfov și IPJ Giurgiu, precum și trupele speciale din cadrul Poliției Capitalei și IGPR.

Acțiunea este coordonată de Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 1.

Activitatea infracțională a fost documentată cu sprijinul DIPI și DOS, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014. De asemenea, la investigarea cazurilor referitoare la furturile din locuință au contribuit și polițiștii Secției 5 și Serviciul de Investigații Criminale Sector 1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult