Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Spionaj la Iaşi. Ce au aflat şefii CJ la DNA

Spionaj la Iaşi. Ce au aflat şefii CJ la DNA

scris de D.P.
2 afisari

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au ieşit joi de la DNA după aproximativ o oră, declarând că au fost informaţi de procurorii anticorupţie că pe numele lor există un dosar penal, dar că nu li s-a spus despre ce acuzaţii ar fi vorba.

Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei (Agerpres)

Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei

Vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei a declarat că a aflat că există un dosar penal pe numele său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Victor Chirilă, şi că vor fi citaţi ulterior pentru a le fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

„A fost o discuţie amiabilă, dar nu ne-au spus dacă e vorba de o plângere sau de o sesizare depusă la adresa noastră. Nu intrăm în panică şi avem încrede că instituţiile statului îşi fac treaba şi vor afla adevărul”, a declarat vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

La rândul său, Marius Striblea, avocatul celor doi vicepreşedinţi ai CJ, a precizat că a solicitat un document privind legalitatea interceptărilor, dar şi în ceea ce priveşte eventuala sesizare existentă la DNA, adăugând că procurorii anticorupţie nu le-au dat vreun act oficial.

DNA a dat-o în bară. Important e să ştim modalitatea de sesizare, este o încălcare a drepturilor clienţilor mei. Vom afla foarte repede o soluţie în acest caz şi eucred că e vorba de neînceperea urmăririi penale”, a spus Marius Striblea, transmite Mediafax.

Totodată, avocatul a afirmat că procurorii anticorupţie le-au spus că se află în faza premergătorare a cercetării şi că din acest motiv nu au dat un răspuns concret în privinţa obiectului dosarului penal.

Joi dimineaţă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, a mers la sediul DNA – Serviciul teritorial Iaşi, el declarând, la ieşirea din instituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care au fost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

„Am fost la DNA să văd dacă sunt îndeplinite condiţiile legale privind interceptările din birourile celor doi vicepreşedinţi. Discuţiile au durat zece minute şi am constatat că procurorii DNA au toate pregătirile specifice în privinţa interceptărilor„, a declarat Simirad.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.

Citeşte aici mai multe despre scandalul Spionaj la CJ Iaşi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult