Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Spitalul Sf. Ioan, in ancheta penala pentru vatamarea grava a bebelusului ars la incubator

Spitalul Sf. Ioan, in ancheta penala pentru vatamarea grava a bebelusului ars la incubator

scris de Ziua Veche
26 Afisari

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala impotriva moasei, a Spitalului Sf. Ioan din Bucuresti si a firmei responsabile de intretinere a incubatoarelor Maternitatii Bucur, in cazul bebelusului ars, anul trecut, la incubator. Procurorii acuza Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur, de vatamare corporala grava din culpa. Aceeasi fapta dar si infractiunea de neglijenta in serviciu ii sunt imputate societatii Aciram SRL.


In 18 noiembrie 2009, Procurorii Parchetului inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat urmarirea penala „in rem” in cazul bebelusului uitat in incubator, ceea ce a produs leziuni grave micutului, punandu-i viata in pericol,informeaza Mediafax. Anchetatorii au declansat urmarirea penala „in rem”, pentru vatamare corporala grava din culpa, infractiunea prevazuta de articolul 184 din Codul penal, procurorii fiind in faza de strangere de probe. Faptele in cazul bebelusului sunt incadrate de procurori la alinetele 2 si 4 din articolul mentionat.

Potrivit textelor, daca fapta necesita ingrijiri medicale pentru vindecare mai mult de 60 de zile, daca a produs drept consecinte pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta, slutirea ori punerea in primejdie a vietii sau daca fapta s-a produs din cauza nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exerctiul unei profesii – se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani. In 20 noiembrie, anchetatorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de moasa Emilia Baron pentru vatamare corporala grava din culpa. Procurorii au extins urmarirea penala, in 9 aprilie, si fata de Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si fata de societatea comerciala Aciram, pentru vatamare corporala grava din culpa. „Diferenta de incadrare juridica are la baza faptul ca unitatea medicala se face vinovata de incalcarea unor dispozitii legale si a unor masuri de prevedere care imprima infractiunii de vatamare corporala din culpa un caracter mai grav, aceasta forma a infractiunii avand si un obiect juridic adiacent, constand in relatii sociale referitoare la necesitatea respectarii legii si a luarii masurilor de prevedere pentru exercitiul unei porfesii ori pentru indeplinirea unei anumite activitati”, sustin anchetatorii.

0 comentariu

Urmasulustefan 19-05-2010 - 09:42

conducerea politica a Tarii are elite capabile sa discearna, ca in mometul de fata singura masura de asigurarea securitatii si integritatii Tarii, pentru a nu se mai face o posibila reintoarcere la trecutul sinistru si criminal, este unirea de urgenta cu Romania, patria mama, de la care a fost rapit acest teritoriu, lasat noua si urmasilor nostrii mostenire, ca sa-l aparam si sa-l pastram intact si nestirbit,pentru viitorime ! Doamne ajuta !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS