Acasa Actualitate-InternaInvestigatii SPP cheltuieste 40 de milioane de euro de la buget pentru un sediu ultraluxos

SPP cheltuieste 40 de milioane de euro de la buget pentru un sediu ultraluxos

scris de Ziua Veche
8 afisari

Guvernul Boc finanteaza de la bugetul de stat construirea uneia dintre cele mai scumpe cladiri publice din Romania: noul sediu al Serviciul de Protectie si Paza (SPP). Contractul, in valoare de 135.981.894 RON fara TVA, a fost atribuit in 12 martie 2009 firmei Bogart SRL aflata in proprietatea lui Raul Doicescu, prietenul si asociatul lui Adriean Videanu. In ciuda valorii uriase a acestui contract, SPP a acceptat sa il majoreze. In data de 2 decembrie 2009, SPP a incheiat cu Bogart un act aditional la contractul pentru construirea sediului serviciului de informatii condus de generalul Pahontu.

 

 

Potrivit  informatiilor furnizate de Mugur Civica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, prin acest act aditional contractul initial a fost majorat cu 577.786 RON fara TVA pentru „executarea unor lucrari neprevazute in contract”. Majorarea contractului este cu atat mai scandaloasa cu cat criteriul care a stat la baza desemnarii firmei Bogart drept castigatoare a licitatiei a fost „pretul cel mai scazut”.
Modul in care a decurs intreaga procedura, de la estimarile initiale ale costurilor pana la organizarea licitatiilor si desemnarea castigatorului, este halucinant.
SPP a estimat initial ca lucrarile vor costa maxim 127.500.000 RON fara TVA. Estimarea a fost facuta in baza proiectului tehnic realizat de SC Modern CM SRL. Pentru realizarea acestui proiect, SPP a platit 2.995.000 RON in septembrie 2007.
In 6 mai 2008, SPP a publicat un anunt de participare prin care anunta ca organizeaza o licitatie pentru construirea unui nou sediu in Bulevardul Geniului nr. 42, costul estimat fiind de maxim 127.500.000 RON fara TVA. La licitatia organizata in urma acestui anunt toate ofertele primite au depasit limita maxima impusa de SPP si licitatia a fost anulata. In 15 octombrie 2008, SPP a anuntat organizarea unei noi licitatii, marind valoarea maxima a lucrarilor cu 45%, de la 127.500.000 RON la 184.712.000 RON.
In 12 martie 2009, SPP a acordat contractul firmei Bogart care a castigat licitatia oferind un pret de 135.981.894 RON fara TVA. In 2 decembrie 2009 SPP si Bogart au majorat contractul cu 577.786 RON fara TVA.

Grupul de Investigatii Politice solicita premierul Boc sa explice de ce este cheltuita o suma uriasa din bani publici pentru construirea noului sediu SPP in conditiile in care:
– Romania se afla in plina criza economica si financiara.
– SPP a majorat fara nici o justificare cu 45% suma maxima alocata
construirii noului sediu.
– SPP are deja un sediu in Palatul Parlamentului pentru amenajarea si
renovarea caruia s-au cheltuit de-a lungul anilor milioane de euro.
Numai in octombrie 2003 SPP a incheiat un contract de 48.838.316.987 lei vechi pentru constructii, instalatii si dotari la sediul din Palatul
Parlamentului.
– Parlamentul unicameral cu maxim 300 de parlamentari va crea suficient spatiu in Casa Poporului pentru a adaposti bodygarzii puterii.

In 23 februarie 2010, premierul Emil Boc a anuntat ca „Romania trece in acesti ani prin cea mai grea perioada dupa Al II-lea Razboi Mondial.
“Asta inseamna ca avem de luat masuri, unele nu foarte placute, dar, cu siguranta, foarte necesare comunitatilor, ca sa mergem pe un drum bun si ca sa ne consolidam ca tara”. Doua dintre masurile „foarte necesare comunitatilor” luate de guvernul Boc sint construirea celui mai scump sediu de serviciu secret din istoria Romaniei si majorarea contractului pentru aceasta constructie prin acte aditionale.

0 comentariu

hej 17-05-2010 - 00:00

Daca in Romania se infiintau asemenea
formatiuni paramilitare asemanatoare
cu cele din Hungaria ,atunci in mod
sigur toate asa zise marile puteri
comunitatea europeana,statele unite,
rusia -toata lumea lua pozitie imediat
impotriva Romaniei si pe buna dreptate ,
dar atunci stau si ma intreb toti acestia de ce nu au luat pozitie si
impotriva Hungariei care de 20 de ani
functioneaza aceste formatiuni paramilitare ,care poarta lipsa de minimum de caractere .Ce au cu evreii?
Cce au cu romanii ?Ce au cu tiganii ?
Cu ce se cred ei mai diferti de lumea intreaga care di pacate sta imuna in fata actelor neumane pe care le practica aceste asa zise formatiuni …
Sa aiba girul intregii lumi,m-as indoi .
Dar faceti ceva asa zisa omenire de omenie !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult