Acasa Actualitate-InternaInvestigatii STARE DE ALERTĂ. EXPLOZII la Botoșani

STARE DE ALERTĂ. EXPLOZII la Botoșani

scris de M.A.
35 afisari

Mai multe incendii au izbucnit, sâmbătă, în municipiul Botoșani după ce o parte dintre transformatoarele electrice au luat foc.

Cel mai puternic incendiu a izbucnit la intrarea în municipiul Botoșani dinspre Cătămărăști. Un transformatorul electric aflat în zona unde întoarce tramvaiul a luat foc, flăcările ajungând la câțiva metri înălțime, fumul gros putând fi observat din oraș.
Patru autospeciale din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au ajuns la fața locului și intervin pentru stingerea incendiului. În apropiere este și un peco, polițiștii închizând circulația pe una dintre străzile adiacente, existând pericol de explozie.

Un alt transformator a luat foc în zona Stadionului Mecanex, iar un altul lângă Poliția Rutieră. Scânteile care au sărit de la transformatorul care a luat foc lângă Poliția Rutieră au aprins un autoturism taxi care era parcat în zonă, acesta fiind distrus în partea din față.

De asemenea, lângă Electroalfa un copac a luat foc tot de la scântei. Circulația pe Calea Națională, de la Electroafla până la strada Cornișă, se desfășoară pe contrasens.

În ajutorul pompierilor de la Deatașamentul Botoșani au venit și autospeciale de la Dorohoi.

Mai multe transformatoare electrice din municipiul Botoșani au ars, sâmbătă la prânz, din cauze încă necunoscute, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Cristian Amarandei.

Potrivit acestuia, incendiile s-au produs în același timp în puncte din municipiu, echipamentele electrice fiind cuprinse de flăcări foarte mari.

Unul dintre incendii avut loc într-o stație de transformare a furnizorului de electricitate, iar un altul în curtea Serviciului Poliției Rutiere. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, iar în zonele afectate circulația a fost restricționată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult