Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Steaua Bucureşti – Legia Varşovia. Cum s-au pregătit Jandarmeria şi Poliţia

Steaua Bucureşti – Legia Varşovia. Cum s-au pregătit Jandarmeria şi Poliţia

scris de M.A.
6 afisari

Peste 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei şi peste 400 de poliţişti din DGPMB vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul Steaua-Legia Varşovia, programat, miercuri, pe Arena Naţională, de la ora 21.45, în prima manşă a play-off Liga Campionilor.

Steaua Bucureşti – Legia Varşovia. Cum s-au pregătit Jandarmeria şi Poliţia

Steaua Bucureşti – Legia Varşovia. Cum s-au pregătit Jandarmeria şi Poliţia

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator. De asemenea, Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să achiziţioneze bilete doar prin modalităţile şi din punctele stabilite de organizatorul evenimentului şi să nu încurajeze comerţul ilegal cu documente de acces.

Casele de bilete din zona stadionului vor rămâne deschise şi în ziua meciului astfel: casa de bilete situată la intrarea dinspre Bd. Basarabia până la orele 18.45 iar casele de bilete din zona Străzii Maior Coravu până la ora 21.45.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la această competiţie sportivă. Spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Formaţia poloneză Legia Varşovia va fi susţinută la partida cu Steaua, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, de aproximativ 2.000 de suporteri, o parte dintre ei participând în mod frecvent la acte de huliganism, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

„Organizatorul meciului a pus la dispoziţia suporterilor polonezi un număr de 2.000 de vouchere, care vor fi preschimbate la stadion. Deci, ne aşteptăm ca la această partidă să asiste aproximativ 2.000 de fani polonezi, care vor face deplasarea la Bucureşti cu microbuze, autoturisme personale şi cu un avion”, a spus Enache.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a precizat faptul că vor fi luate măsuri speciale pentru a preîntâmpina eventuale incidente, o parte dintre suporterii echipei poloneze fiind cunoscută pentru acte de huliganism. „Marţi, vor sosi la Bucureşti cinci poliţişti de la Poliţia Metropolitană poloneză, care ne vor ajuta pe toată durata şederii suporterilor polonezi la Bucureşti. Am fost informaţi că o parte dintre aceşti fani sunt protagoniştii unor frecvente acte de dezordine, fapte de huliganism şi că obişnuiesc să organizeze lupte de stradă cu suporterii adverşi. De aceea se impune o serie de măsuri pentru prevenirea oricărui tip de incident, se va efectua un filtru la intrarea în Capitală, pe Autostrada A1, suporterii vor fi controlaţi, verificaţi iar pe durata şederii la Bucureşti vor patrula jandarmi în zona Centrului Istoric al Capitalei. Având în vedere că e un meci cu grad ridicat de risc, suporterii polonezi vor fi supravegheaţi permanent”, a mai afirmat Georgian Enache.

Ultima prezenţă a fanilor echipei Legia Varşovia la Bucureşti a fost în octombrie 2011, la meciul cu Rapid din Liga Europa, disputat tot pe Arena Naţională, când s-au produs incidente între suporterii polonezi şi forţele de ordine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult