Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Stenogramă: Nicolescu dădea alimente la pensionari de la PIC

Stenogramă: Nicolescu dădea alimente la pensionari de la PIC

scris de D.P.
19 Afisari

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş Constantin Nicolescu a fost acuzat de procurorii DNA de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită în formă continuată, precum și de instigare la abuz în serviciu.

Magazinele PICÎn ceea ce priveşte luarea de mită, procurorii DNA au depus la dosar mai multe stenograme ale unor interceptări ale convorbirilor telefonice. În urmă cu cinci ani, Consiliul Judeţean ar fi comandat de la firma lui Cornel Penescu 1.400 de pachete pentru pensionari din judeţ, informează Antena3.

Convorbirea următoare a avut loc în 18 decembrie între preşedintele consiliului şi omul de afaceri.

Convorbire între Constantin Nicolescu şi Cornel Penescu

Constantin Nicolescu: Noroc colegule, tocmai vroiam să te sun şi eu, vezi că iau pachete serioase de la tine, acolo.. pentru…

Cornel Penescu:
Păi vroiam să vorbesc cu dumneavoastră că bănuiesc că..

Constantin Nicolescu: ..pentru pensionari. (…) Cam aceeaşi formulă, dacă poţi să mă ajuţi şi tu cu ceva, că sunt o mie patru sute de pachete, acum pentru bătrâni.

Cornel Penescu: Da, îhî.

Constantin Nicolescu: A vorbit cu băiatul tău, s-au pus de-acord, dar vreau să vorbesc şi eu cu tine. „

După telefon, omul de afaceri şi-a sunat un angajat pentru a îi face rost de o sumă de bani, reperzentând mita pentru acest contract.

Convorbire între Cornel Penescu şi un angajat

Cornel Penescu: Mă, fă rost de 250 de milioane.. şi peste o juma de oră, maxim trei sferturi de oră o să pun pe cineva să mi-i aducă în faţă la prefectură. Da?

Salariat: Stai puţin să văd dacă îi am.

Cornel Penescu: Îi faci, îi iei de prin magazin.. vezi tu. (…) Bă! 280 să-mi trimiteţi. Nu 250. da?

Salariat: 280. Da?

Cornel Penescu: Hai! Şi trimite la Prefectură, acuma să pleci.“

După această întâlnire, în registrele SC PIC SA a apărut suma de 28.000 lei cu titlu de “protocol CCA”, scrie sursa citată. Procurorii susţin că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat cu suma de 15.000 de lei mai târziu în acel an. În rapoartele firmei mai apar bani la secţiunea protocol Nicolescu sau protocol Consiliul Judeţean Argeş.

Cornel Penescu, finanţator al FC Argeş şi fost director al SC PIC SA a avut probleme cu justiţia, el fiind arestat de două ori în 2009 fiind acuzat de fapte de corupţie.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS