Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Suflet de mamă. Bebeluş îngropat de viu la Călineşti, Maramureş

Suflet de mamă. Bebeluş îngropat de viu la Călineşti, Maramureş

scris de B.C.R
1 afisari

O tânără din Slătioara, judeţul Maramureş, este cercetată după ce şi-ar fi îngropat de viu copilul nou-născut, acesta murind, iar surse din rândul anchetatorilor au susţinut că femeia a recurs la acest gest întrucât soţul ei este la închisoare şi nu a vrut să afle că are un copil cu un alt bărbat.

Locul unde a fost ingropat bebelusul (foto:adevarul.ro)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Gabriela Liahovici, a declarat, joi, că poliţiştii din comuna Ocna Şugatag s-au autosesizat în cazul unui nou-născut care a fost îngropat de viu, în localitatea Călineşti.

Astfel, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 – Poliţie Rurală Ocna Şugatag s-au sesizat, miercuri, din oficiu, după ce au aflat că o tânără în vârstă de 23 ani, din Slătioara, a născut neasistată, în iulie, la domiciliul părinţilor ei din comuna Călineşti, după care şi-ar fi îngropat copilul în grădină.

„Poliţiştii au declanşat cercetările şi au găsit locul în care a fost îngropat fătul, care a fost transportat la morgă pentru necropsie. Necropsia a stabilit că fătul fusese născut viu, la termen, şi era viabil imediat după naştere, când a fost îngropat de către cea care i-a dat viaţă„, a declarat Liahovici.

Surse din cadrul anchetatorilor au declarat că poliţiştii s-au autosesizat după ce vecinii tinerei, care o văzuseră pe aceasta însărcinată, au început să vorbească, spunând că nu mai are burtă şi nici copil.

Aceleaşi surse au declarat că femeia şi-a îngropat copilul deoarece soţul ei este la închisoare şi nu a vrut ca acesta să afle că are un copil cu un alt bărbat. Femeia a fost internată la spital pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Ea este supravegheată şi cercetată pentru omor calificat.

Tânăra mai are doi copii, de doi şi patru ani, astfel încât reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş vor face o anchetă socială pentru a stabili ce măsuri trebuie luate, ea riscând să fie decăzută din drepturile părinteşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult