Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Suporteri unguri au provocat haos şi în Gara de Nord. Gaze lacrimogene VIDEO

Suporteri unguri au provocat haos şi în Gara de Nord. Gaze lacrimogene VIDEO

scris de M.A.
10 afisari

Suporterii unguri au provocat haos şi în Gara de Nord. Jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene.

Suporterii unguri au provocat haos şi în Gara de Nord. Gaze lacrimogene

Suporterii unguri au provocat haos şi în Gara de Nord. Gaze lacrimogene (captura digi24.ro)

Vineri, la Gara de Nord, mai multe incidente au fost provocate de suporterii unguri veniţi la Bucureşti pentru a asista la meciul România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Un tren cu circa 1500 de suporteri maghiari a sosit în jurul orei 15:45 în Gara de Nord. Jandarmii au făcut cordon în jurul trenului pentru a prelua suporterii.

Fanii maghiari au huiduit forţele de ordine, care au format cordon în jurul lor pentru a-i scoate din incinta gării. Potrivit lui Enache, până la începerea meciului România-Ungaria, sunt aşteptaţi în jur de 3.000 de suporteri maghiari. Unii dintre ei au venit cu trenul, în jurul orei 16,00, alţii vor veni cu maşinile personale, în timp ce sunt şi suporteri care au ales să ajungă în România cu avionul.

Suporteri unguri. Centrul Vechi acoperit de fum. Jandarmii intervin în forţă VIDEO

Hoardele de suporteri unguri devastează Bucureştiul. Români atacaţi

Peste 1.000 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul România – Ungaria, programat, vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Conform unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Poliţia Română a dispus măsuri suplimentare de securitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a meciului de fotbal dintre echipele reprezentative ale României şi Ungariei. Aproape 3.400 de poliţişti acţionează, la nivel naţional, pe traseele de deplasare de la intrarea în ţară până în Capitală, la aeroporturi şi gări, precum şi în municipiul Bucureşti, pentru ca participanţii la competiţia sportivă să se bucure în linişte de eveniment.

Poliţia Română a luat măsuri pentru o deplasare în siguranţă, măsurile de ordine publică şi fluenţă rutieră pe traseele de deplasare de la frontiera ungaro-română, precum şi din celelalte zone ale ţării, până în Bucureşti, fiind asigurate de către 2293 de poliţişti, dintre care 504 de poliţişti rutieri, 1258 de ordine publică, 363 de poliţişti de la transporturi şi 168 de poliţişti din alte structuri.

De asemenea, Poliţia Română va acţiona în perioada 5-6 septembrie a.c., în municipiul Bucureşti şi pe traseele de deplasare de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, până la stadionul Naţional Arena, cu un total de 1.098 poliţişti, dintre care 128 de poliţişti rutieri, 695 de poliţişti de ordine publică, 128 de poliţişti de la transporturi şi 157 de poliţişti din alte structuri.

Poliţiştii acţionează, potrivit competenţelor, pentru punerea în aplicare a măsurilor specifice asigurării unui climat de siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi intervenţia operativă în cazul producerii unui eveniment.

Astfel, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri al MAI, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti acţionează pentru menţinerea ordinii publice şi siguranţei rutiere, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în zona de desfăşurare a competiţiei sportive, la locurile de cazare a oficialilor şi delegaţiilor sportive, cât şi pe traseele de afluire/defluire a suporterilor celor două echipe.

De asemenea, pentru prevenirea unor posibile acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii Secţiilor Regionale de Transporturi acţionează în zona Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători ce converg către municipiul Bucureşti, cu precădere pe ruta CF Arad, Deva, Braşov şi Bucureşti, precum şi pe rutele CF din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, către Capitală.

Totodată, pentru buna desfăşurare a competiţiei sportive, traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 15:00, gradual şi dacă situaţia va impune, până la defluirea totală a spectatorilor pe: Str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson; Str. Vatra Luminoasă, între Şos. Mihai Bravu şi str. Pierre de Coubertin, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson; Str. Pierre de Coubertin, între Şos. Iancului şi Rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Excepţie de la restricţiile rutiere fac autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi transportul RATB.

Rute ocolitoare:

• şos. Mihai Bravu – şos. Iancului – şos. Pantelimon;

• bd. Unirii – bd. Basarabia – bd. Chişinău – şos. Pantelimon.

2 comentarii

digital 06-09-2013 - 20:03

dacă nu-i tocați la timp și să-i trimiteți conserve la budapesta, așa vă trebuie!!!

andii 07-09-2013 - 00:48

Pe forumtrenuri intrati si vedeti

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult