Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Sute de tone de cereale, legume şi fructe confiscate

Sute de tone de cereale, legume şi fructe confiscate

scris de M.A.
4 afisari

Poliţiştii au continuat acţiunile pentru depistarea şi prevenirea ilegalităţilor ce se comit în activitatea comercială cu cereale, legume, fructe, alcool şi alte plante tehnice, confiscând, în perioada 14 – 20 februarie, peste 140 de tone de cereale, 140 tone de legume şi fructe şi 15.000 de litri de băuturi alcoolice.

Sute de tone de cereale, legume şi fructe confiscate

foto: simonlittlegreen.com

Săptămâna trecută, poliţiştii de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a faptelor ilegale de natură economică, verificând activităţi de producţie, depozitare, transport şi comercializare a legumelor şi fructelor proaspete, a alcoolului şi băuturilor alcoolice, precum şi a produselor cerealiere şi plantelor tehnice.

În privinţa produselor cerealiere, poliţiştii au efectuat aproape 1.600 de controale, dintre care, peste 500 la societăţi comerciale şi au verificat aproape 800 de mijloace de transport. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 26 de infracţiuni (dintre care 14 de evaziune fiscală), pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 13 persoane. Totodată, au fost aplicate 173 de contravenţii. În urma sancţiunilor contravenţionale aplicate, ca măsură complementară, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 140 tone de cereale, dintre care peste 80 de tone fiind porumb şi 55 tone de grâu autohton.

În cazul legumelor şi frunctelor, în urma verificării a 414 societăţi comerciale, au fost depistate 5 infracţiuni, dintre care 4 de evaziune fiscală, pentru săvârşirea cărora sunt cercetate 5 persoane. Totodată, au fost indisponibilizate aproape 140 tone de mărfuri sau bunuri, în valoare de peste 340.000 de lei. Ca măsură complementară a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 95.000 de lei.

Pe linia produselor de alcool, au fost efectuate peste 1.600 de controale, dintre care aproape 560 la societăţi comerciale, peste 300 la persoane fizice şi au fost verificate 900 mijloace de transport. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 15 infracţiuni, fiind cercetate 13 persoane. De asemenea, în dosarele penale instrumentate, au fost indisponibilizaţi peste 13.000 de litri de băuturi alcoolice şi două autovehicule.Pentru abaterile constate, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult