Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Taberele maghiare de tineret – reuniuni “culturale” sau locuri de desfrau? Video

Taberele maghiare de tineret – reuniuni “culturale” sau locuri de desfrau? Video

scris de Ziua Veche
2 afisari

.In cadrul celei de-a VI-a editii a taberei EMI (Tineretul Maghiar Ardelean) de la Gheorgheni, desfasurata in perioada 11-15 august si finantata de Consiliul Judetean Harghita condus de UDMR, doi adolescenti au fost retinuti dupa ce asupra lor s-au gasit droguri.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Harghita, cei doi tineri din Targu Mures intentionau sa consume si comercializeze respectivele droguri (67,3 gr. cannabis – n.r.), acestia fiind in prezent cercetati pentru savarsirea infractiunilor de “trafic de droguri, fara drept” si “detinere de droguri de risc, fara drept, pentru consum propriu”.

Printre cei care au participat la dezbaterile organizate in cadrul taberei EMI s-au numarat Vona Gabor, presedintele partidului de extrema-dreapta Jobbik, din Ungaria, Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna si Izsak Balazs, presedintele Consiliului Natinal Secuiesc (CNS), cunoscuti opiniei publice pentru discursul antinational si autonomist. Ca si in anii precedenti, Consiliul Judetean Harghita s-a implicat in organiazarea Taberei EMI, finantand evenimentul cu suma de 8.000 lei.

Contactat telefonic de ziuaveche.ro, Soos Sandor, principalul organizator al evenimentului de la Gheorgheni, a declarat ca respectivul incident a fost unul izolat si a tinut sa sublinieze faptul ca ei nu tolereaza astfel de “derapaje” in cadrul taberei. “Organizatorii i-au prins si i-au predat politiei pe cei care detineau droguri (…), politistii ne-au multumit si au sustinut ca la nici un festival nu au mai avut parte de o astfel de cooperare din partea organizatorilor”, a mai spus Soos Sandor.

{youtube}5UMqDNax7wY{/youtube}

0 comentariu

Carmen 25-05-2010 - 15:35

Felicitari ministrului pentru ca se gindeste si la cei nevoiasi, cu atit mai mult cu cit este vorba de fiul unui militar decedat in Afganistan. pacat ca exemplul lui Oprea nu este urmat si de alti ministri sau parlamentari, care ar putea face ceva mai mult pentru cei cu venituri mici sau pentru pensionari.

andrei_popa 01-06-2010 - 08:07

Un ministru caruia chiar ii pasa.Dumnezeu sa va ajute si sa va dea forta si putere pentru a-i ajuta pe cei care sunt la nevoie si care servesc tara cu pretul vietii lor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult