Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Taximetrist bătut mar de mai mulţi tineri care au refuzat să-i plăteasă o cursă

Taximetrist bătut mar de mai mulţi tineri care au refuzat să-i plăteasă o cursă

scris de Ziua Veche
6 afisari

Un taximetrist din Târgu Jiu a ajuns la spital, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost bătut de mai mulţi clienţi care au refuzat să îi plătească o cursă, incidentul producându-se pe o stradă de la marginea oraşului.Dan Vasile Bălan, taximetristul agresat, afirmă că suma pe care o avea de încasat de la clienţii săi era de doar cinci lei, însă aceştia l-au luat la bătaie în loc să-i dea banii. „Nu au vrut să-mi plătească, deşi ei erau vreo şase-şapte, iar cursa nu făcea mai mult de cinci lei. Pur şi simplu au sărit cu picioarele pe mine”, a spus bărbatul.

 

El a mai afirmat că a apucat să îşi sune un coleg, care a ajuns însă la faţa locului după ce agresorii dispăruseră, incidentul producându-se pe o stradă de la marginea oraşului. Celălalt taximetrist a sunat la 112, iar ulterior un echipaj al Ambulanţei l-a transportat pe bărbatul agresat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde va rămâne internat cel puţin o zi, potrivit medicilor.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, inspector principal Daniel Tică, agresorii sunt căutaţi de poliţişti, iar pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică în acest caz au fost audiaţi mai mulţi tineri, fiind stabilit un cerc de suspecţi.

 

0 comentariu

Pribeagul 27-05-2010 - 18:12

teminati cu vorbele de claca gen: In toate statele civilizate… este asa si pe dincolo…

Daca problema voastra este ca unii vor avea o pensie doar de 500 de lei, dati-i 1000 de lei, dar… terminati cu pensiile nesimtite!

Daca-i lege unitara, unitara sa fie!

Altfel, iar scapam caii-n lucerna.

ioan 28-05-2010 - 06:00

Daca totul este unitar redati militarilor drepturile interzise s-au restranse. Vrem si noi in parlament, vrem si noi sa facem afaceri personale,pentru a ne putea asigura siguranta personala pe care acest stat nu ne-o mai garanteaza, vrem si noi sa ne exprimam public parerile politice, vrem sa ne facem sindicate pentru a ne putea apara drepturile in fata unor impostori. Vrem sa nu mai fim obligati sa juram ca ne dam viata la locul de munca, (atentie juramnatul este un act juridic) vrem sa fie abrogat din Codul Penal capitolul „Infractiuni Savarsite de Catre Militari.” Vrem sa fie aplicat Codul Muncii si in armata! In general suntem disciplinati, dar nu prosti! Faceti domnilor un nou tip de armata sindicala, tipic romaneasca!
Daca se doreste un sistem unitar, acest „unitar” trebuie sa functioneze in ambele sensuri altfel va veti trezii ca armata nu va mai asculta.
Cine sunt nesimtitii? Militarii categorie profesionala cu drepturi restranse sau cei care au acumulat averi uriase si care au dus statul la faliment.De unde incepe pensia nesimtita?
Cine a uzurpat siguranta si suveranitatea statului? Militrii s-au profitorii unei societati lipsite de orice fundamnet moral!

Rasputin 28-05-2010 - 08:53

Profesorii, medicii, juriştii, inginerii, muncitorii, sunt un corp ne-profesional.
Încă o dată se dovedeşte că militarii nu sunt una cu poporul, ci o castă, care la ordin, va trage în poporul român, aşa cum a făcut în 1989.

Pribeagul 28-05-2010 - 18:02

[quote name=”ioan”]De unde incepe pensia nesimtita?[/quote]

Este greu de spus unde incepe. Mai usor poate fi descris ce este o pensie nesimtita. Este o pensie uriasa primita fara a indeplini conditiile normale de cotizare, exemlificari:

„În medie, unul dintre cei 200.000 de beneficiari ai sistemelor speciale de pensii, primeşte, lunar, o pensie de peste 700 de euro, de peste 4 ori mai mult decât primeşte unul din cei 4,5 milioane de pensionari ai sistemului public. În cea mai mare parte, suma de 700 de euro se plăteşte nu din contribuţiile beneficiarilor la fondurile de pensii, ci din taxe şi impozite. Aceste sume se vor plăti chiar şi în eventualitatea modificării legislaţiei, pentru cei care sunt pensionaţi.

Conform unui oficial din Ministerul de Finanţe, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, anul trecut s-au făcut transferuri de aproape 7 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro) de la bugetul de stat, către casele de pensii care plătesc pensiile magistraţilor şi personalului de specialitate din instanţe, militarilor, cadrelor MAI, SRI, SPP, STS, diplomaţilor, parlamentarilor şi funcţionarilor publici din Parlament, aviatorilor. Asta, în condiţiile în care întreg bugetul de venituri şi cheltuieli al Casei Naţionale de Pensii (CNPAS) pe 2008 a fost de 11 miliarde de euro.

Senatorul liberal Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, spune că „suma este puţin exagerată, suma reală cred că e un miliard, un miliard şi ceva”.”

Pribeagul 28-05-2010 - 18:04

„Pensiile speciale sfidează criza. Foştii procurori, judecători, angajaţi ai MApN sau şefi de instituţii au pensii care pentru oamenii de rând sunt aproape de neînchipuit. Mariana Boier, fost procuror şef-adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, a ieşit anul trecut la pensie şi câştigă aproape de trei ori mai mult decât preşedintele ţării. Pensia sa este de 19.400 de lei. Fosta procuroare neagă acest lucru, dar refuză să spună cât primeşte. „Nu este adevărat. Nu pot să vă spun ce pensie am, pentru că este confidenţială, dar nu este 19.000 de lei”, a declarat Boier.”

„Cei trei pensionari de lux creaţie a legilor speciale
Trei foşti bugetari beneficiază acum de pensii de serviciu de peste 10.000 de lei lunar, deşi nu îndeplinesc condiţiile clasice de pensionare. Nu au vârsta legală de pensionare sau nu au îndeplinit stagiul minim de cotizare la bugetul de pensii.
Deşi în baza legii „clasice” – valabilă pentru 5,3 milioane de pensionari -, ei nu ar fi avut dreptul să iasă din activitate, primesc lunar peste 10.000 de lei din bugetul statului, graţie legilor care au introdus pensiile de serviciu. Este vorba de trei foşti bugetari care încasează acum cele mai mari pensii din domeniul lor de activitate: un fost consilier al Curţii de Conturi, un fost grefier şi un fost funcţionar public parlamentar.

Astfel, potrivit datelor furniza te de Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS), 15.081 de lei este pensia acordată fostului angajat al Curţii de Conturi. Întreaga sumă reprezintă pensia sa de serviciu, adică 80% din ultimul venit primit înainte de pensionare, şi e plătită integral din bugetul de stat.

De acelaşi calcul a avut parte şi fostul grefier, care beneficiază acum de cea mai mare pensie din domeniu, de aproape 15.000 de lei lunar. La fel s-a întâmplat şi în cazul funcţionarului public parlamentar cu cea mai mare pensie – peste 10.500 de lei lunar.”

Ioanee, Ioanee…

ioan 28-05-2010 - 19:07

Daca pensiile normale definite de premier sunt cele de 500 – sau 600 RON eu am idoieli in privinta normalitatii.Dv. va doriti o asemenea pensie „normala?!”
Sunt de acord ca unele pensii sunt exagerate dar oare cine a votat legile respective?
Este foarte important de stiut de unde incepe pensia asa zis „nesimtita.” Am avea masura lucrurilor si nu s-ar mai invrajbii oamenii.
In sistemul militar datele au fost publicate media pensiilor militare este de circa 1500 RON. Sunt 4 pensii de top a cate 6000 RON. Asocierea personallului militar in tagma „bugetarilor de lux” a fost facuta pentru faptul ca politicienii nu mai au bani. De ce oare? Unde au disparut fondurile de pensii daca toate guvernele spun ca au produs o buna guvernare?

Rasputin 29-05-2010 - 06:28

…numai 4 pensii de top de 6000 lei în armată?
Pe cine vrei să prosteşti?
Numai eu cunosc vre-o 5 foşti colonei şi 3 sau 4 foşti generali cu peste 6000 lei pensie…
Stiu că eşti apărătorul militarilor cu mînecuţe, dar măcar nu fi mincinos.

ioan 29-05-2010 - 13:09

De fiecare data v-am respectat opiniile. Informatiile oficiale legate de pensiile militare le gasiti pe situl M.Ap.N.
Tonul cu care va adresati unei persoane pe care nu o cunoasteti va descalifica. Eu nu sunt obisnuit sa insult pe nimeni, si nici sa ma adresez cu „tu” chiar unor persoane mai tinere ca mine. Poate sunt mai conservator! Cei patru cu pensii de top pe care ii stiu eu sunt fosti sefi S.M.G. nu cred ca putea sa-i depaseasca cineva. Sunt posibile pensii mai mari pentru fostii magistrati militari care au iesit la pensie prin aplicarea legisaltiei specifice magistraturii si nu a L-164!
In orice sistem sunt unii care poarta manecute,dar sunt si acei anonimi care duc „caruta” institutiei inainte, reprezentand cu cinste aceasta Romanie bulversata. De aceea nu este nici o rusine sa-i apar pe militari, pentru ca am trait in mijlocul lor vazand si anonimii performanti (ei sunt armata) dar si lichelele. Statele si cetatenii care nu isi respecta armata vor avea mari probleme! Practic pleaca pe furtuna fara umbrela! Lucrurile trebuie privite in ansamblu, punand in balanta in mod obiectiv binele si raul. Uneori unii oameni nu vad padurea din cauza copacilor.
Nu indivizii ceratati cu morala si legea din armata fac valoarea acesteia. Daca stiti cativa din cei care dezonoreaza institutia, puteti sa vi-i luati acasa sau sa-i diferiti justitiei, eu stiu ca oamenii inteligenti nu pun etichete generale!
In situatia in care sunteti platit sa aparati ideiile politicului va inteleg, necesitatea materiala, dar nu o pot intelege pe cea morala! In general nu trebuie sa ne vindem constiinta.

Rasputin 29-05-2010 - 15:39

în limba româna există trei apelative:
tu
dumneata
dumneavoastră
nu văd nicăieri apelativul „tu”.

ioan nu apară drepturi, ci, privilegii.

dacă aproape 5 milioane de pensionari trebuie să fie penalizaţi cu 15%, aştept ca şi cei peste două sute de mii de privilegiaţi, să fie solidari.

ioan 29-05-2010 - 16:50

„nu văd nicăieri apelativul „tu”.”?????
„Pe cine vrei să prosteşti?”
„dar măcar nu fi mincinos.”
La ce persoana sunt expresiile dumneavoastra de mai sus?
Rugamintea mea este sa nu dezimformati. Cine va spus ca pensionarii militari si cei apartinanad altor sisteme nu sunt penalizati? Cititi proiectul de lege si nu mai lansati soparle. In privinta privilegiilor, de ce nu le incercati inainte de a lansa idei fara fundament real.
Mai trebuie sa stiti ca starea de normalitate a unei tari este ca guvernatii sa nu dezbine categoriile sociale din contra sa creze coeziune sociala. Mai trebuie sa stiti ca aceasta tara binecuvantata de Dumnezeu, daca era bine guvernata in ultimii 20 de ani trebuia sa mearga spre progres, mai pe inteles acuma discutam despre cresterea pensiilor si salariilor si nu despre jefuirea lor sub diferite pretexte. Dumnezeu in creatia sa, a uitat insa sa ne dea si oameni politici adevarati!Dar aceasta este alta poveste
Promit sa nu mai revin pe aceasta tema.

MMTcTIN 30-05-2010 - 05:58

ARMATA este COLOANA VERTEBRALA a unei TARI.De ce CREIERUL adica parlamentul doreste sa nu aiba fundament.O tara fara coloana vertebrala sanatoasa este distrofica.Domnilor parlamentari sunteti centrii nervosi ai acestui popor,fiti va rog verticali,asa cum incearca armata sa fie in conditiile actuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS