Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Tentativa de asasinat dupa un interviu ce demasca mafia lemnului

Tentativa de asasinat dupa un interviu ce demasca mafia lemnului

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un barbat care a acordat un interviu ziarului Bursa despre taierile ilegale de paduri din judetul Harghita a fost atacat in propria casa de trei criminali profesionisti. Lovit cu bestialitate, barbatul a fost spitalizat, fiind pe cale sa-si piarda viata.


Intrerviul a avut loc in luna martie si i-a avut ca interlocutori pe fostul deputat UDMR Garda Dezideriu si Pal Emerich, unul din liderii comunitatii din localitatea Joseni (Harghita), zona unde taierile ilegale de paduri se desfasoara la scara mare. Sub titlul „Povestea nespusa a padurilor noastre disparute – O rana nevindecata, in inima ţarii, de 6 miliarde de dolari”, Bursa publica dezvaluirile celor doi despre afacerile ilegale cu lemn din zona si presiunile la care au fost supusi din partea mafiei lemnului. Dupa aparitia interviului Pal Emerich a fost atacat cu bestialitate in propria locuinta, in 23 aprilie, de trei agresori. Acestia l-au lovit in mod repetat, in scop evident de a-i fi suprimata viata. Alertati de zgomotul din casa, vecinii lui Pal Emerich au intervenit, salvandu-i viata. In timp ce fugeau, unul din agresori a impins-o pe mama lui Elerich, femeia cazand pe scari si suferind fracturi la doua coaste, una din ele perforandu-i plamanul. Din informatiile furnizate de politisti, care i-au identificat si retinut pe agresori. Totodata, oamenii legii l-au informat ca atacatorii erau criminali profesionisti.

Prezentam aici relatarea socanta lui Pal Emerich despre filmul agresiunii.

Potrivit articolului care a condus la tentativa de asasinat, Pal Emerich organizase un miting incercand sa se opuna jafului din padurile locale, de pe terenuri care ar fi fost retrocedate abuziv catre alte persoane „extrem de influente”. Totodata, Pal Emerich a acuzat unele autoritati locale de complicitate la aceste nereguli.

Totodata, intervievat de Bursa, Garda Dezideriu semnala la randul lui „jaful din fondul forestier national” estimat la circa 6 miliarde de dolari in judetele Harghita si Covasna, asociat cu taieri ilegale, retrocedari abuzive, firme capusa, licitatii dubioase n favoarea baronilor locali. Garda Dezideriu marturisea in interviu ca a primit repetate amenintari cu moartea, suferind si un accident cu masina oficiala cu care se deplasa, apreciind ca acesta s-a datorat unei defectiuni la sistemul de directie, la care s-ar fi umblat

„Suspectez anumiţi oameni de afaceri in spatele carora se afla politicieni de prim rang ca s – au aflat in spatele acestui incident”, a afirmat Dezideriu Garda.

0 comentariu

Rasputin 19-05-2010 - 09:23

…iar s-a descoperit roata?

Regul Atorul 19-05-2010 - 11:17

Planta care te face irezistibil la femei se numeste altfel: PORTOFEL. Daca e bine crescuta, planta atrage instantaneu orice purtatoare de gaura neagra. Sa-mi arate mie cineva pe una care nu si-a deschis picioarele in fata acestei plante stufoase?

Desdemona 20-05-2010 - 04:33

Doar nu credeti ca cineva a putut scrie Visul Unei Nopti de Vara fara putin ajutor psychoactiv ?

caramache 31-05-2010 - 00:45

Subscriu. De cind lumea se cunoaste ca telina cu masline ridica apetitul sexual la barbati. Acuma daca se adauga la felul asta si limba este evident ca iese ceva irezistibil de gen el torro comunale pentru mujeres de la mica chica la boca mare grande.

jan dinu 31-05-2010 - 00:57

Dar femeile ce trebuie s-a consume ??
JD

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult