Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE: Toba si Fatuloiu au fost inlocuiti cu Popa si Dascalu

UPDATE: Toba si Fatuloiu au fost inlocuiti cu Popa si Dascalu

scris de Ziua Veche
4 afisari

.UPDATE 19.05: Schimbările de la vârful Ministerului Administraţiei şi Internelor erau necesare, iar poliţiştii care au fost numiţi pe funcţii de răspundere „sunt profesionişti desăvârşiţi”, a declarat, marţi, fostul ministru de Interne, senatorul PDL Vasile Blaga, citat de Agerpres.


El a subliniat că îi cunoaşte şi a lucrat cu amândoi, fiind cel care l-a numit, în 2005, pe Ioan Dascălu în funcţia de şef al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Arad „unde s-a descurcat foarte bine”, iar în privinţa lui Liviu Popa a precizat că peste 80% din cazurile de corupţie pe care Parchetul General le-a rezolvat au fost instrumentate de Direcţia Generală Anticorupţie, pe care a condus-o acesta. „Cred că domnul Fătuloiu este dator să facă nişte precizări pentru că şi-a exprimat nemulţumirile(…) în calitate oficială de secretar de stat. Cred că ar trebui să le explice public”, a adăugat Blaga. El a spus că a apreciat poziţia succesorului său, Traian Igaş, privind solicitarea demisiilor tuturor poliţiştilor nemţeni care s-au solidarizat cu şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric. „Până la urmă, dacă te solidarizezi cu un inspector care nu consideră cămătăria o infracţiune, atunci ai o problemă„, a spus Blaga. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat că Fătuloiu va trebui, în perioada următoare, să spună public şi să ajute la a-i prinde şi trage la răspundere pe cei care au dat dovadă de puţin profesionalism şi anume de scurgerea informaţiilor din interiorul MAI. Aceştia au fost înlocuiţi de comisarul-şef Ioan Dascălu, ataşat de interne în Marea Britanie şi Irlanda de Nord, în funcţia de secretar de stat în MAI, şi de Liviu Popa, fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

.În locul lui Liviu Popa, la DGA a fost împuternicit chestorul Arion ŢigănaşLa Inspectoratul Judeţean de Poliţie Piatra Neamţ, a fost împuternicit la comandă comisarul şef Manole Dorel, în locul lui Aurelian Şoric, care a solicitat eliberarea din funcţie. „Aştept ca şi acei şefi de post care au apărut vehement în cazul Şoric, să se ţină de cuvânt şi să-şi dea demisia”, a spus ministrul Igaş.

 

UPDATE, ora 14.00: Petre Tobă a fost schimbat din funcţia de şef al Poliţiei Române. El a fost înlocuit de actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, Liviu Popa. Şi chestorul Dan Fătuloiu şi-a pierdut funcţia de secretar de stat în MAI şi a fost înlocuit cu Ioan Dascălu, ataşat cu afaceri interne în Marea Britanie, potrivit surselor realitatea.net.

––––––––––––––––-

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, au fost propuşi pentru schimbarea din funcţii, cererile de demitere a acestora fiind trimise la Guvern, au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1Tv, că „întâmplarea” în care este implicat Dan Fătuloiu „nu pune o etichetă frumoasă” pe Ministerul Administraţiei şi Internelor, afirmând că este „exclus” să fie de acord cu gestul secretarului de stat din MAI.

„Dacă ce s-a întâmplat intră la faptul că autorităţile române au capacitatea să sesizeze cu mita sau să ia negativ, că depinde … În orice caz, întâmplarea nu pune o etichetă frumoasă pe Ministerul de Interne şi nici măcar pe domnul Fătuloiu”, a declarat Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

„Am spus doar că nu e o imagine frumoasă”, a spus şeful statului, atunci când moderatorul i-a atras atenţia că s-a pronunţat asupra unui caz.

Numele secretarului de stat în MAI Dan Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

0 comentariu

gemenaru 29-05-2010 - 10:07

Fiecare religie are cancerul ei,preotii,rabinii ,Muftiul, Aiatolahii,etc…sunt mai curve decat orice curva.Cea mai sincera credinta este buna educatie,bunul simt,cultura si intelegerea dintre oameni.Sa fim mai umani.
Nu exista reguli mai relevante decat logica si ratiunea umana….

FORESKIN 30-05-2010 - 05:25

….care se desteapta numai cand tine copii in brate…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult