Topul celor mai faimosi afaceristi care au fugit din Romania | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Topul celor mai faimoşi afacerişti sau interlopi care au fugit din România

Topul celor mai faimoşi afacerişti sau interlopi care au fugit din România

scris de Doru Dragomir
11 afisari

Fane Spoitoru, Ioana Vlas sau Omar Haysam reprezinta doar cativa din precursorii celebrului broker Cristian Sima in ceea ce priveste decizia de a „fugi” din tara si, astfel, creand un urias scandal.

Haysam, Boldea, Popa, Dinel

Da, posibila fuga din tara a renumitului de acum broker Cristian Sima face parte dintr-o serie lunga de astfel de actiuni, multi afaceristi sau personaje din lumea interlopa alegand apeland la aceasta strategie in „situatii – limita”. Bineinteles, multi dintre acestia nu au recunoscut ca au apelat la o astfel de strategie, revenind dupa o perioada in tara, pe cand altii s-au facut nevazuti cu anii, iar de unii nu mai stim nimic nici macar acum. De asemenea, cei multi erau implicati in scandaluri financiare, iar autoritatile demarasera investigatii si incercau sa le dea de urma.

Transfugii Romaniei

Indiferent care era situatia lor, trebuie spus ca Romania a avut parte de o lista celebra de transfugi in ultimii douazeci de ani si ceva, de la Revolutie si pana in prezent. Iar Econtext va prezinta topul celor mai faimosi douazeci de transfugi si scandalurile in care au fost implicati. De altfel, istoria postdecembrista a Romaniei ar putea fi bine descrisa prin prezentarea acestor scandaluri.

Cele mai multe sunt scandaluri financiare, dar sunt si unele fara astfel de conotatii. Cine nu-si aminteste de Fane Spoitoru sau de Omar Haysam? Strategia de a fugi din tara cand apar probleme sau cand mana justitiei este aproape nu este o noutate pentru tara noastra. Printre primii care au recurs la aceasta modalitate de a scapa este renumitul Alexandru Dinulescu, fost presedinte la banca Bankcoop si vicepresedinte la Centrocoop, unitati de creditare. El ar fi inselat 6,5 milioane de cooperatori, iar actiunea se petrecea cand vuietul Revolutiei de abia se ridica, in anul 1990. El a fugit din tara in anul 1991 direct din spital, iar tara de destinatie a fost SUA. De altfel, SUA a fost prima destinatie pentru multi dintre cei care alegeau sa plece astfel din tara.

Acesta a fost urmat de multi dintre ‚maestrii’ jocurilor piramidale gen Caritas. Unul dintre initiatorii jocului Mega Caritas (Tiberiu Iordache) sau Gerald Goruna, fost bodyguard de-al lui Nicolae Ceausescu si initiatorul jocului piramidal Gerald (la varsta de doar 24 de ani!) sunt doua astfel de exemple. Dar iata TOPUL TRANSFUGILOR – cele mai celebre cazuri de romani care au fugit din tara in mijlocul unor scandaluri financiare:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult