Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Totul despre olandezul pedofil și crima atroce din Dâmboviţa

UPDATE – Totul despre olandezul pedofil și crima atroce din Dâmboviţa

scris de A.P.
66 afisari

UPDATE – Fosta logodnică a cetăţeanului olandez bănuit în cazul crimei din Dâmboviţa susţine că individul a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală, informează presa locală.

Fosta logodnică a cetăţeanului olandez bănuit în cazul crimei din Dâmboviţa susţine că individul a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală, informează presa locală.

Potrivit fostei logodnice a suspectului, care a preferat să rămână anonimă, suspectul în cazul crimei din Dâmboviţa, pe care l-a descris drept fermecător şi inteligent, călătorea regulat în România. Bărbatul, identificat de autorităţi drept Johannes V., dar care folosea şi diminutivul Joop, lucra la o companie din domeniul IT, a precizat ea.

Suspectul s-a sinucis luni, intrând intenţionat cu maşina într-un camion pe o şosea din Olanda, au transmis autorităţile locale.

Femeia nu a oferit mai multe detalii despre infracţiunile sexuale de care a fost găsit vinovat individul, însă a adăugat că aflat despre trecutul acestuia abia după câteva luni de relaţie, lucru care a făcut-o să pună capăt relaţiei.

„Eu am o fiică care nu este a lui şi care era mică la acea vreme. La scurt timp după asta am pus capăt relaţiei. Trebuia să ne căsătorim în 2011”, a explicat fosta logodnică.

Procurorii din Olanda au refuzat să confirme informaţiile privind cazierul suspectului, motivând că o investigaţie este în curs de desfăşurare în România.

Olandezul suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, a venit în ţară miercuri şi a plecat sâmbătă. Surse din Poliţiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că cetăţeanul olandez a ajuns în România miercuri.

Potrivit aceloraşi surse, acesta a părăsit România sâmbătă.

Imagini cu maşina închiriată de cetăţeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa. Primarul din localitatea Gura Suţii, Dinu Constantin, a spus că maşina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localităţii.

Răpirea ar fi avut loc vineri la ora 17.16, iar potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa fetiţa a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii.

Probe cu ADN-ul olandezului suspect în cazul Dâmboviţa, trimise la Institutul de Criminalistică

Probe cu ADN-ul cetăţeanului olandez bănuit că a omorât fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa, ridicate din locuinţa închiriată de acesta în Bucureşti, au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică.

Surse din Poliţiei au declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii au descins în Sectorul 2 al Capitalei, la apartamentul închiriat de cetăţeanul olandez.

Au fost ridicate probe importante cu ADN-ul bărbatului, au spus sursele citate.

Probele au fost trimise la Institutul Naţional de Criminalistică, împreună cu cele găsite pe trupul fetiţei şi la locul unde aceasta a fost găsită.

Aceleaşi surse au precizat că în funcţie de rezultate ar putea fi emis mandat european de arestare.

Fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa a murit sugrumată. Imagini cu maşina închiriată de olandez

Crima teribilă din Dâmboviţa: Fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa a murit sugrumată. Imagini cu maşina închiriată de presupusul criminal

Medicii legişti au stabilit că fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa dată dispărută vineri şi găsită moartă a murit sugrumată. Au apărut şi imagini din localitatea Gura Şuţii cu maşina închiriată de principalul suspect, un cetăţean olandez. Surse din anchetă spun că maşina circula haotic.

Medicii legişti au stabilit că moartea fetiţei nu a fost cauzată de lovituri, ci copila a fost sugrumată, au declarat surse judiciare corespondentului MEDIAFAX.

„Cauza morţii a fost stabilită. Moartea nu se datorează unor lovituri, ci ştrangulării. A fost ştrangulată cu pantalonii care erau pe ea. Nu avem deocamdată confirmată o agresiune sexuală. Are urme de violenţă pe corp, iar după deces a fost şi muşcată de animale sălbatice”, au spus sursele citate.

Principalul suspect este un cetăţean olandez în vârstă de 46 de ani, care a părăsit sâmbătă România la bordul unui avion.

Maşina pe care a închiriat-o acesta a fost în zona din care a dispărut copila şi „a întârziat pe traseu aproximativ 30 de minute”.

 

Olandezul are antecedente penale.

Surse din anchetă spun că în urma reconstituirii traseului a reieşit că olandezul a circulat cu maşina în mod haotic, în scopul de a căuta ceva, fiind „un comportament caracteristic unui pedofil”.

Fata de 11 ani din localitatea Gura Suţii nu a mai ajuns acasă vineri de la şcoală, iar duminică a fost găsită moartă, pe un câmp din comuna Produleşti.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa declara, duminică, faptul că anchetatorii au un cerc de suspecţi în cazul morţii fetei de 11 ani din Dâmboviţa, printre suspecţi aflându-se şi un cetăţean străin.

Potrivit anchetatorilor, fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Şuţii a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

„Datele de urmărire penală indică la acest moment şi fără niciun fel de dubiu ne idică faptul că fetiţa la momentul sesizării organelor de urmărire penală nu mai era în viaţă. Există o certitudine”, a declarat prim-procurorul Mihai Dincă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

„Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect în condiţiile în care am văzut că autoturismul respectiv în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şuţii a intrat în următoarea localitate la aproximativ 30 de minute în condiţiile în care traseul respectiv poate fi parcurs în 2-3 minute”, a mai spus prim-procurorul într-o conferinţă de presă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult