Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Trafic cu adeverinţe false pentru indemnizații de creștere a copilului

Trafic cu adeverinţe false pentru indemnizații de creștere a copilului

scris de A.P.
11 afisari

Polițiștii au descins marți dimineață la zeci de adrese din București și Galați, la falsificatori de adeverințe de venit.

perchezitiiVizate sunt 31 de persoane care ar face parte dintr-o grupare care în perioada 2012-2015 a reușit să ia, în mod ilicit, indemnizații pentru creșterea copilului.

Polițiștii au constatat că membrii grupului, fără a fi angajații vreunei societăți, au folosit adeverințe de venit falsificate pentru a induce în eroare reprezentanții mai multori instituții publice. Astfel, au obínut indemnizații pentru creșterea copilului.
Peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Galaţi, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

De asemenea, sunt puse în executare 68 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 1,1 milioane de lei. În urma perchezițiilor, 68 de suspecți vor fi duși la audieri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult