Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Trei membri ai clanului Severinilor cercetati pentru santaj

Trei membri ai clanului Severinilor cercetati pentru santaj

scris de Ziua Veche
19 afisari

.Trei membri ai clanului Severinilor, Grafian Ciungu, fiul sau, Ion Ciungu, zis Severin, si Puiu Ciungu, nepot, au fost retinuti miercuri seara de politie in cadrul unei razii si sunt cercetati de Parchet pentru santajul mai multor oameni de afaceri carora le-au oferit cu camata peste o jumatate de milion de euro.

Potrivit Agerpres, miercuri seara, politisti specializati de la investigatii criminale, investigarea fraudelor, pe linie de arme, explozivi si substante periculoase, ordine publica, politie rutiera, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, si luptatori ai Serviciilor de Interventie Rapida Buzau si Ialomita au organizat o razie in municipiul Buzau, fiind constituit un dispozitiv de blocare si organizate sapte perchezitii domiciliare, in baza autorizatiilor emise de Judecatoria Buzau.

Politistii au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, mai multe inscrisuri si sase autoturisme de marci diferite, ce figureaza inmatriculate pe numele altor persoane.

“Trei buzoieni in varsta de 50, 33 si 29 de ani – tata si fii – au fost condusi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau pentru cercetari, acestia sunt suspectati ca, in perioada 2007 – 2010, au acordat cu imprumut diferite sume de bani mai multor administratori de societati comerciale, percepand dobanzi foarte mari, pe termen scurt, iar in situatia neachitarii la timp a sumelor convenite, au recurs la amenintari si acte cu violenta”, se precizeaza intr-un comunicat al Biroului de presa al IPJ Buzau.

Conform aceleiasi surse, au fost identificate sase parti vatamate, in cazul carora valoarea imprumuturilor acordate este de aproximativ 500.000 de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult