Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Tuca si Turcu castiga prima runda in meciul cu Vosganian

Tuca si Turcu castiga prima runda in meciul cu Vosganian

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins ca neintemeiata actiunea depusa de Varujan Vosganian, in care acesta cerea daune de 300.000 de euro fostului ofiter al Centrului de Informatii Externe (DIE) Liviu Turcu si jurnalistului Marius Tuca, pentru publicarea in cotidianul ‘Jurnalul National’ a unui articol in care se arata ca liberalul ar fi fost agent al Securitatii, transmite Agerpres. Vosganian poate face apel.


Pe 29 noiembrie 2006, Varujan Vosganian i-a dat in judecata pe Liviu Turcu, Marius Tuca si Editura Intact, acuzandu-i de calomnie, pe motiv ca acestia i-au afectat imaginea prin publicarea in ‘Jurnalul National’ a respectivului articol. Liviu Turcu a dezvaluit ca Varujan Vosganian ar fi fost recrutat de unul dintre subordonatii sai, care a lucrat la Centrul de Informatii Externe (CIE), precursorul SIE, pana in ianuarie 1989, cand a hotarat sa se refugieze in Occident. 

Varujan Vosganian a renuntat la nominalizarea pentru postul de comisar european din partea Romaniei in urma scandalului declansat de articolul semnat de Liviu Turcu. Varujan Vosganian declara ca ”surse de la Bruxelles” i-au dezvaluit ca oameni politici din Romania au demarat o campanie de denigrare la adresa sa, imediat dupa ce a fost propus pentru un post de comisar european. 

Ulterior, Varujan Vosganian a primit de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) o decizie de necolaborare cu Securitatea.

1 comentariu

un crestin 22-05-2010 - 16:38

Insanatoseste-te grabnic, Bono!

Am in fata vol.I din Cronicile lui Dylan unde povestiti voi doi despre America si intemeietorii ei. Despre gloria, frumusetea si maretia Americii. La un moment dat, Bob iti spune ca daca vrei sa vezi locul de nastere al Americii trebuie sa mergi in Alexandria, Minnesota – unde vikingii au ancorat si s-au asezat pe la 1300…

De la mine ai „Thorkild’s Song” si „Harp Song of The Dane Women” un minunat Kipling editat de Eileen Gillooly si ilustrat de Jim Sharpe.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult