Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Tutilescu: Aderarea la Schengen nu e decisa de un ministru maghiar

Tutilescu: Aderarea la Schengen nu e decisa de un ministru maghiar

scris de M.A.
2 afisari

Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din Ministerul Administraţiei şi Internelor, a declarat că amânarea aderării României la spaţiul Schengen nu se decide de ministrul de Interne maghiar şi că o astfel de măsură nu poate fi luată până nu sunt văzute rapoartele de evaluare ale României şi Bulgariei.

Marian Tutilescu: Aderarea la Schengen nu e decisa de un ministru maghiar

Marian Tutilescu (Foto: drobetaturnuseverin.net)

„Amânarea nu se decide nici de ministrul maghiar, nici de o persoană, ci de o entitate, respectiv Consiliul Justiţie Afaceri Interne, iar o şedinţă a Consiliului Justiţie Afaceri Interne nu a avut loc până în momentul de faţă”, a declarat Marian Tutilescu, potrivit Realitatea.net.

Şeful Departamentului Schengen din MAI a precizat că o asemenea decizie nu poate fi luată „până în momentul în care nu sunt aprobate rapoartele de evaluare ale celor două părţi, România şi Bulgaria, în grupul de lucru SchEval, care va avea loc pe 14 ianuarie”.

Potrivit lui Tutilescu, o şedinţă a Consiului Justiţie Afaceri Interne va avea loc pe 20 ianuarie. „Cel puţin până în acel moment, când se vor evalua rapoartele celor două ţări, nu putem discuta despre o decizie. E o declaraţie”, a mai spus acesta.

„Vă garantez că, pe considerente tehnice, România nu va fi amânată, doar în situaţia în care se va face o conexiune cu alte politici, respectiv MCV-ul, mecanismul de cooperare şi verificare. Este posibil să se aştepte raportul din vară pe MCV”, a completat Marian Tutilescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult