Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Ucigaşul poliţistului din Timiş a fost prins (video)

UPDATE – Ucigaşul poliţistului din Timiş a fost prins (video)

scris de D.P.
180 Afisari

UPDATE – Tânărul suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist în Timiş, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce şi-a lovit iubita şi a ameninţat un bărbat cu care bănuia că este înşelat.

Tânărul de 31 de ani suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 3 Timişoara pentru 24 de ore, fiind acuzat că a lovit o femeie de 27 de ani, în faţa unei societăţi comerciale din Timişoara.

Acesta va fi prezentat, joi, Pachetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbatul este cercetat pentru lovire şi alte violenţe şi pentru ameninţare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre tânărul suspectat că l-a adăpostit pe Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist în Timiş, iar femeia lovită este iubit suspectului.

De asemenea, tânărul a ameninţat şi un bărbat cu care credea că a avut o legătură femeia.

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împuşcat un poliţist din Timiş, în timpul unei misiuni, a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45 în casa bunicii unui prieten de-ai săi din localitatea Remetea Mare.

Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât ‘şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării. Şeful Poliţiei Române Ioan Buda, sosit luni seara la Timisoara, pentru a urmări îndeaproape operaţiunea de capturare a lui Ionel Marcel Lepa, bărbatul căutat pentru tâlhărie, care l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei, a declarat, după capturarea criminalului, că este meritul colegilor săi că l-au prins. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne a postat pe Facebook o imagin din momentul capturări, însoţită de mesajul „Prinderea lui nu poate şterge durerea imensă provocată de pierderea colegului nostru, Cristian Amariei!”.

Lepa a fost prins de o echipa de flagrant a Biroului de operatiuni speciale, impreuna cu o echipa de la SIAS, la  7 km de locul crimei.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul era rănit, iar rănile i se agravaseră. El a fost dus la spital cu o ambulanţă, iar in locuinţa în care se ascundea a fost gasit pistolul cu care a fost ucis poliţistul şi cartuşe.

Bărbatul se afla în localitatea Remetea Mare, în casa bunicii unui prieten, casă pe care anchetatorii o verificaseră luni şi unde au găsit urme suspecte de sânge.

În momentul capturării bărbtul nu a opus rezistenţă. El este rănit şi urmează să fie dus la o unitate medicală, apoi la audieri.

Luni, anchetatorii au verificat mai multe piste false, iar înainte de miezul nopţii au verificat inclusiv dacă în apropiere de Timişoara au fost trase focuri de armă, aşa cum se anunţase la numărul de urgenţe 112. În final s-a stabilit că a fost vorba de un foc de artificii.

În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Ionel Marcel Lepa l-a împuşcat mortal duminică, în zona pieptului şi gâtului, pe poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani,  în timp ce acesta încerca să îl captureze.

Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult