Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un avion a dispărut între Deva şi Alba Iulia. Sinucidere sau accident ?

Un avion a dispărut între Deva şi Alba Iulia. Sinucidere sau accident ?

scris de D.S.S.
70 afisari

UPDATE 12,52. Epava avionului dispărut luni în zona Deva- Alba a fost găsită. Aparatul de zbor s-a prăbuşit în zona localităţii Baru din judeţul Hunedoara, la aproximativ 60 de kilometri de zona din care decolase. Aeronava se află într-o zonă greu accesibilă. Mai multe echipaje ale ISU se îndreaptă către locul în care s-a prăbuşit avionul.

————————————–

Un avion de mici dimensiuni care a dispărut, luni seară, în timpul unui zbor între Deva şi Alba Iulia, este căutat de autorităţile din Alba şi Hunedoara, proprietarul avionului spunând că aparatul de zbor a fost împrumutat unui om de afaceri care înainte să plece ar fi lăsat un bilet de adio.

CT FLY DESIGN-YR-5158

Proprietarul avionului, Mircea Chira, a declarat că a sesizat autorităţile din Alba că avionul de două locuri, care era dat în comodat unui pilot, a dispărut în timpul unui zbor de agrement. „Avionul este un aparat de zbor ultra uşor, de tip CT Flight Design, de provenienţă germană şi de scurt timp trecuse printr-o revizie tehnică„, a afirmat Chira.

El a explicat că pilotul care avea grijă de avion a împrumutat, la rândul său, aparatul de zbor unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement între Deva şi localitatea Şibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, unde există o mică pistă de aterizare şi decolare pentru avioane uşoare.

Avionul de mici dimensiuni , cu doua locuri, model CT FLY DESIGN, cu numar de înamtriculare YR-5158, pilotat de cetăţeanul german Mathias Gabrovski, a dispărut între  Alba –Iulia şi Deva. Pilotul a decolat, luni după amiază, în jurul orei 17.00, de pe aerodromul din Deva, s-a deplasat spre Alba Iulia şi urma să se întoarcă în jurul orei 19.00. La ora 21.00, proprietarul avionului a sunat la 112 şi a sesizat faptul că pilotul nu răspunde la cele doua telefoane mobile şi nici nu s-a întors pe aerodrom. Proprietarul apartului nu exclude posibilitatea unui incident cu atât mai grav cu cât aparatul nu e dotat pentru zboruri de noapte.

YR-5158

Se pare că înainte de a decola de pe aerodromul din Deva, pilotul german a trimis o scrisoare de adio, prin internet, iubitei şi fiicei sale, fapt ce nu exclude posibilitatea unei sinucideri.

El a menţionat că despre omul de afaceri care a împrumutat avionul nu se mai ştie nimic din jurul orei 17.30, când ar fi ajuns la Şibot şi a plecat înapoi spre Deva.

Chira, proprietarul aparatului, a mai spus că cel care a împrumutat avionul „are experienţă în pilotatul acestui avion, l-a împrumutat de mai multe ori din câte mi s-a spus şi are peste 200 de ore de zbor„. El a afirmat că aparatul nu are nevoie de plan de zbor, potrivit legislaţiei în vigoare, şi nu este pregătit să zboare pe timp de noapte.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Alba au anunţat, luni, că au început o serie de căutări la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Alba şi Hunedoara fac cercetări în acest caz, încercând să afle mai multe şi despre omul de afaceri dispărut.

1 comentariu

geek-a-contra 14-06-2011 - 11:26

who gives a fuck?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult