Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un avion a iesit de pe pistă la Craiova. Aeronava a ratat decolarea

Un avion a iesit de pe pistă la Craiova. Aeronava a ratat decolarea

scris de D.S.S.
6 afisari

UPDATE, ora 15,22 -Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a constituit o comisie tehnică ce va ancheta la Craiova cauzele incidentului aviatic produs pe aeroportul din localitate, unde un avion al companiei Carpatair, care se afla în rulaj pentru decolare, a ieşit luni de pe pistă.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, la bordul aeronavei se aflau 50 de pasageri care au fost evacuaţi. Niciun pasager nu a fost rănit. Aeronava a fost avariată, dimensiunea exactă a pagubelor urmând să fie stabilită în urma anchetei ce va fi efectuată de CIAS.

—————————————-

Un avion al comapnaiei Carpatair cu 48 de călători la bord care urma, luni, să decoleze de pe Aeroportul din Craiova, a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii.

Pasagerii aflati in aeronava au declarat ca atunci cand s-au imbarcat au simtit un puternic miros de kerosen si, desi au anuntat insotitoarele de zbor, acestea nu au luat nici o masura. De asemenea, atunci cand pasagerii au coborat din aeronava utilizand iesirile de urgenta, cativa dintre acestia s-au lovit in zona picioarelor deoarece avionul nu era dotat cu tobogane sau scari pentru coborare, iar pasagerii au fost nevoiti sa sara in zapada la recomandarile insotitorilor de zbor.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a precizat că o persoană a avut nevoie de asistenţă SMURD şi a fost transportată la spital, fără să aibă probleme majore. Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat pentru AGERPRES că avionul trebuia să decoleze la ora 10,15, însă din cauza condiţiilor meteo a plecat spre Timişoara cu o întârziere de 45 de minute. Potrivit directorului Aeroportului din Craiova, avionul nu a mai putut pleca spre destinaţie, pentru că în momentul în care urma să decoleze ”a ieşit din decor”, pasagerii fiind însă în siguranţă.

În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit din decor în dreapta. Pasagerii care urmau să plece la Timişoara sunt în siguranţă”, a declarat directorul Mircea Dumitru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult