Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Un deţinut condamnat la zece ani de închisoare a evadat de la Jilava

UPDATE – Un deţinut condamnat la zece ani de închisoare a evadat de la Jilava

scris de C.P.
24 afisari

UPDATE – Deţinutul care a evadat miercuri noaptea din Penitenciarul Jilava a fost prins de poliţişti în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-un parc din municipiul Călăraşi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, Bianca Ghiveci.

„Bărbatul a fost prins în jurul orei 3,30 de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Călăraşi, Biroul de ordine publică, într-un parc din municipiul Călăraşi. Acesta nu a opus rezistenţă”, a spus Ghiveci.

Ea a menţionat că, potrivit procedurii, deţinutul a fost predat celei mai apropiate unităţi de detenţie, Penitenciarului Slobozia, de unde va fi preluat de Penitenciarul Bucureşti Jilava.

Condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie, în regim semideschis, deţinutul a evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Penitenciarul Jilava, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare, informa, joi, Penitenciarul Bucureşti Jilava.

Conform sursei citate, în vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unităţii, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) menţiona, joi, că evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deţinutului de la un punct de lucru, după ce deţinuţii din schimbul doi au fost reintroduşi în penitenciar.

Potrivit FSANP, deţinutul a forţat dispozitivul de siguranţă şi a escaladat mai multe garduri, asupra lui făcându-se uz de armă.

Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertisment şi foc asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut, menţiona FSANP.

Conform sursei citate, după o perioadă deţinutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect. Având în vedere că nu s-a putut legitima evadatul a fugit şi, fiind urmărit de poliţişti, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi.

În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit, prilej cu care şi-a abandonat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge. În urmărire poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini, fiind ulterior şi prezentaţi la spital pentru îngrijiri medicale şi au pierdut urma evadatului, adăuga FSANP joi.

Un deţinut condamnat la zece ani de închisoare pentru tâlhărie a evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Penitenciarul Jilava, sărind gardul. Bărbatul este căutat de angajaţi ai penitenciarului, poliţişti şi jandarmi.

Deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Jilava, joi, în jurul orei 1.00, deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, în regim semideschis, a părăsit penitenciarul, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare.

Joi, 07.03.2019, în jurul orei 0:55, deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin, condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, regim semideschis, a părăsit penitenciarul”, transmit autoritățile.

Pentru prinderea deţinutului au fost blocate căile de acces, a fost alarmat personalul unităţii, şi s-au format echipe de căutare, formate din angajaţi ai Penitenciarului Bucureşti Jilava, care cooperează cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţia de Frontieră, DGPMB, IPJ Călăraşi. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus începerea unei anchete administrative.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani este condamnat la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie. Ispăşea pedeapsa în regim semideschis. El a escaladat gardul închisorii şi s-a făcut nevăzut. Bărbatul are 1,69 metri, are mai multe tatuaje pe umeri iar în momentul în care a fugit purta geacă de culoare maron, blugi şi adidaşi.

Poliţiştii şi jandarmii din Ilfov au instituit filtre şi îl caută pe evadat.

„A părăsit penitenciarul, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces- posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului București Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov si Poliția de Frontieră, DGPMB.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112”, transmite comisar șef Cristian Erving Micu, purtător de cuvânt, Penitenciarul București Jilava.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult