Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Un drogat a produs un grav accident în București

UPDATE – Un drogat a produs un grav accident în București

scris de C.F.V.
20 afisari

UPDATE – Şoferul care a provocat accidentul de sâmbătă din centrul Capitalei, unde a lovit cu maşina alte trei autoturisme, soţia sa afirmând că a provocat accidentul cu intenţie, întrucât a vrut să o omoare, a fost reţinut pentru tentativă de omor, duminică seară, după ce a fost audiat timp de aproximativ şapte ore. La intrarea la audieri, bărbatul a spus că şi el, şi soţia sa, cu care se afla în maşină, consumaseră droguri.

Bărbatul, Dragoş Bârligea, a fost reţinut sub acuzaţiile de tentativă de omor, consum de droguri şi conducere fără permis. El va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei, iar luni ar urma să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Dragoş Bârligea a fost audiat la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei timp de aproximativ şapte ore.

UPDATE – Şoferul autoturismului care a provocat sâmbătă accidentul de pe Bulevardul Dacia, în apropierea intersecţiei cu Calea Victoriei, a fost condus la Direcţia Omoruri a Poliţiei Capitalei, în vederea audierii sale, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), Simona Mihaela Prescorniţă.

Ea a menţionat că bărbatul a fost externat de la Spitalul Floreasca duminică în jurul prânzului şi că în această cauză cercetarea se derulează de către PTB împreună cu Direcţia Omoruri a Poliţiei Capitalei.

Prescorniţă a spus că vor fi analizate probele de sânge ale şoferului şi ale celuilalt ocupant al vehiculului, o apropiată a conducătorului auto, pentru a se stabili dacă aceştia au consumat băuturi alcoolice sau droguri.

Purtătorul de cuvânt a menţionat că în maşina şoferului au fost identificate substanţe suspecte ce urmează să fie analizate pentru a se stabili natura lor.

Potrivit lui Prescorniţă, bărbatul care a provocat accidentul nu figurează cu permis de conducere eliberat de autorităţile române.

Ea a precizat că şoferul nu a prezentat un permis de conducere, ci un înscris într-o limbă străină, susţinând că documentul respectiv dovedeşte dreptul său de a conduce.

Prescorniţă a afirmat că procurorii vor stabili dacă şoferul avea un permis de conducere eliberat de autorităţi străine ce-i dădea dreptul să circule în România.

Purtătorul de cuvânt al PTB a menţionat că se analizează în ce măsură fapta conducătorului auto este tentativă de omor, anume dacă a intrat intenţionat în celelalte autovehicule ce au fost avariate.

Prescorniţă a menţionat că sâmbătă seara au fost audiate părţile vătămate şi martorii în această cauză.

Bărbatul, Dragoş Bârligea, a fost externat duminică de la Spitalul Floreasca, unde s-a aflat sub pază, el fiind scos cu cătuşe la mâini li escortat la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, unde urmează să fie audiat.

Întrebat de jurnalişti dacă consumase droguri înainte de producerea accidentului, bărbatul a confirmat: „Da, eram drogaţi şi eu, şi ea”.

Cinci persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, în urma unui accident rutier produs în centrul Capitalei şi în care au fost implicate patru autoturisme. Accidentul a fost provocat de un şofer care se bătea cu soţia în maşină, ei continuând apoi scandalul în stradă. Femeia le-a spus anchetatorilor că bărbatul ar fi consumat droguri şi că ar fi încercat să o omoare, provocând intenţionat accidentul.

Accidentul a avut loc pe bulevardul Dacia, fiind implicate patru autoturisme.

În urma impactului, au fost rănite cinci persoane – trei femei si doi barbaţi – , care au fost transportate cu ambulanţele la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Cei cinci răniţi au suferit contuzii şi au fost duşi la spitalele Floreasca şi Elias. La faţa locului au fost trimise patru ambulanţe SMURD.

Accidentul a fost provocat de şoferul unui autoturism BMW. Martorii spun că acesta se bătea în maşină cu partenera sa, iar cei doi au ieşit din autoturism certându-se şi au continuat conflictul în stradă. „Striga la ea te omor! Se băteau cu picioarele, cu pumnii, tăvălindu-se pe jos”, a spus un martor.

De asemenea, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a dat cu capul în geamul unui taximetru oprit la locul accidentului.

Bărbatul a fost calmat abia după intervenţia poliţiştilor locali şi dus la Spitalul Floreasca, unde este internat sub pază, refuzând să dea declaraţii anchetatorilor.

Soţia şoferului care a provocat accidentul spune că bărbatul ar fi consumat droguri. De altfel, în maşina acestuia a fost găsit un praf alb, care a fost trimis la analize, afirmă surse din rândul anchetatorilor. Femeia a mai susţinut că acesta ar fi încercat să o omoare, provocând intenţionat accidentul.

Conform Brigăzii Rutiere a Capitalei, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care împreună cu poliţişti ai Brigăzii Rutiere şi poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri vor stabili împrejurările producerii acestui eveniment.

Traficul în zonă a fost blocat aproape cinci ore în urma accidentului, fiind reluat după ora 20.30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS