Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un grec a fost prins cu o fila cec falsa de 65 de milioane euro

Un grec a fost prins cu o fila cec falsa de 65 de milioane euro

scris de Ziua Veche
4 afisari

Un cetăţean grec a fost reţinut de Poliţia Capitalei după ce a fost prins că încerca să deschidă pe piaţa bancară conturi în valoare de 65 de milioane de euro. Oamenii legii cred că bărbatul face parte dintr-o reţea mai amplă.


Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost prins vineri de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, după ce a mers la o bancă din Bucureşti cu o filă cec de la o bancă din Londra pentru 65 de milioane de euro, însă pentru care nu exista şi bonitate, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Antena 3.ro.

Poliţiştii au informaţi că bărbatul face parte dintr-o reţea infracţională formată din mai mulţi cetăţeni greci şi că au mai fost deschise şi alte conturi folosind aceeaşi metodă, a mai spus Christian Ciocan.

El a preciza că cetăţeanul grec prins vineri ar fi fost folosit pe post de „săgeată” de către gruparea infracţională, iar aceasta ar fi folosit schema de înşelăciune pe pieţe financiar-bancare din Europa de Est.

Cetăţeanul grec a fost audiat vineri la Poliţia Capitalei şi este cercetat în stare de libertate pentru tentativă la înşelăciune şi uz de fals.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult