Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un liberal cere convocarea CSAT pe tema declaratiilor oficialilor maghiari privind autonomia

Un liberal cere convocarea CSAT pe tema declaratiilor oficialilor maghiari privind autonomia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Senatorul PNL Marius Nicoara ii solicita presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pe tema declaratiilor de autonomie ale unor oficiali maghiari.

“Va solicit si eu si romanii din Transilvania sa convocati Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, in sedinta de urgenta, pe agenda careia sa plasati prioritar chestiunea declaratiilor privitoare la autonomie pe criterii etnice facute de inalti oficiali maghiari. Si cand spun asta, am convingerea ca nu numai in Transilvania exista preocupare pentru acest aspect, ci ca in toata Romania problema autonomiei starneste aceeasi reactie de respingere, pe care ma asteptam sa o vad si la Cotroceni, se arata in scrisoarea senatorului liberal. El mai arata: “Autonomia locala a maghiarilor din Transilvania nu mai este doar o tema relansata in campaniile electorale si nici un simplu subiect de dezbatere. Declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi trebuit sa va lamureasca in aceasta privinta, determinandu-va sa luati atitudine public. Am asistat, in schimb, la o palida reactie a unor membri PDL, reactie fortata mai mult de presiunea opiniei publice”.
“Promisiunea de a lua pozitie a reprezentantului Jobikk in Parlamentul European, Szegedi Csanad, respectiv sustinerea demersurilor pe care le are in vedere Laszlo Tokes in Transilvania ar fi trebuit sa declanseze pana la aceasta ora protocolul prevazut in asemenea situatii de imixtiune grava in problemele interne ale tarii. Avand in vedere ca nu vad niciun fel de intentie a dumneavoastra in acest sens, ma vad nevoit sa recurg la apelul public”, mai scrie Marius Nicoara in scrisoarea deschisa adresata sefului statului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult