Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un milion de euro din averea lui DIP va fi confiscat

Un milion de euro din averea lui DIP va fi confiscat

scris de P.C.R.
5 afisari

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, că fostul ministru Dan Ioan Popescu şi soţia sa, Elena, nu pot justifica cheltuieli în valoare de peste 4 milioane de lei, astfel că instanţa a decis confiscarea sumei respective din averea celor doi, însă decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Decizia instanţei vine în urma unei sesizări făcute de procurorul general în 2005, la Comisia de Control a Averilor de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit deciziei ÎCCJ, Dan Ioan Popescu şi soţia sa au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676,80 de lei, sumă care va trebui plătită către bugetul de stat în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a sentinţei. De asemenea, cei doi au fost obligaţi la plata de cheltuieli judiciare către stat în valoare de 17.935 de lei. Judecătorii au decis şi menţinerea sechestrului în cauză, scrie Realitatea.net.

Hotărârea instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În perioada 1991 – 1993 Dan Ioan Popescu se află între fondatorii Partidului Republican și ocupă funcția de Prim-Vicepreședinte al acestui partid timp de doi ani – 1991-1993. Partidul Republican fuzionează în 1993 cu Partidul Democrației Sociale din România, al cărui lider era președintele în exercițiu, Ion Iliescu. Între 1995 și 2004, devine Vicepreședinte al PDSR (ulterior, PSD) și Președinte al Organizației PSD – București. În 2004 Partidul Social Democrat se aliază cu Partidul Umanist din România (astăzi Partidul Conservator). Dan Ioan Popescu decide să devină membru al PC, iar în 2006 este ales Prim-Vicepreședinte al acestui partid. A fost ministru al Economiei în guvernul Năstase.

2 comentarii

vic 14-07-2011 - 17:58

prea putin ,la cit a furat….un jeg bolsevic

expertul din ITALIA 15-07-2011 - 04:08

problema se poate pune in felul urmator:Ministrul a luat comosioane din privatizari,le-a transferat la firma sotiei in ITALIA, care cu acesti bani a putul functiona- CUMPARIND MARFURI SI EXPORTINDU-LE IN ROMANIA – in urma caruia a realizat profituri – profituri impozitate legal in ITALIA iar restul repartizate ca dividende actionarilor si transferate apoi in conturile personale ale familiei in ROMANIA ,din care s-au facut achizitiile de bunuri imobiliare de care se aminteste.
Trebuie vazut bilantul firmei din ITALIA al sotiei si descoperit sursele din care s-a finantat firma.De unde proveneau capitalurile firmei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult