Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Un mureşean a fost măcinat de viu

Un mureşean a fost măcinat de viu

scris de Roland Catalin Pena
3 afisari

Un muncitor de la o fabrică de prelucrare a maselor plastice din Târgu Mureş a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, tocat de malaxorul pe care îl curăţa, din cauza acţionării accidentale a butonului de pornire a instalaţiei de către şeful său de tură.

Un om a fost macinat de viu

foto:Agerpres

Rudele victimei, sosite la locul tragediei, susţin că omul a fost tocat aproape complet şi că doar un picior i-a rămas întreg. Poliţiştii au început o anchetă împotriva şefului de tură, pentru ucidere din culpă.

„În urma unor neconcordanţe, nu în procesul de producţie, cu privire la neatenţia unor angajaţi care îşi desfăşurau activitatea, a fost prinsă o persoană în timp ce încerca să remedieze o defecţiune pe o moară de tocat materiale plastice. Cealaltă persoană, neexistând o sincronizare între cei doi, a apăsat butonul de pornire. Persoana decedată a fost tocată parţial în moara respectivă, pierzându-şi viaţa. În momentul de faţă se desfăşoară cercetările pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, a declarat, miercuri dimineaţă, Ioan Damaschin, şeful Poliţiei Târgu Mureş, pentru Agerpres.

Avocatul societăţii unde s-a produs accidentul, Vasile Costea, a precizat, la rândul său, că firma nu se face vinovată de nimic, având îndeplinite toate normele de protecţia muncii, şi că este vorba cel mai probabil de neglijenţa în serviciu a unui angajat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult